Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Κίνα αναπτύσσει υποβρύχια ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης τα οποία μπορούν να κρυφτούν στον θαλάσσιο πυθμένα και να χτυπήσουν τους στόχους τους με τορπίλες. Τα μη επανδρωμένα υποβρύχια οχήματα (UUVs), έχουν αναπτυχθεί μέσω πειραμάτων που διεξήχθησαν πριν από μία δεκαετία και κατάφεραν χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη να εντοπίζουν ψεύτικα υποβρύχια και να τους επιτίθενται με τορπίλες. Τα πειράματα έλαβαν χώρα στα Στενά της Ταϊβάν και τα  UUV αναπτύχθηκαν σε ένα εικονικό σκηνικό το οποίο είχε στηθεί στα 30 πόδια κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας

Διαβάστε ακόμη: Η εμβληματική φωτογραφία του «tankman» στην πλατεία Τιενανμέν εξαφανίστηκε μυστηριωδώς από τη μηχανή αναζήτησης Bing

Τα μη επανδρωμένα υποβρύχια οχήματα έχουν την ικανότητα να εντοπίσουν την τοποθεσία του υποβρυχίου ν' αλλάξουν πορεία και να κυκλώσουν το στόχο τους και στη συνέχεια να ρίξουν προς το ψεύτικο υποβρύχιο μία μη οπλισμένη τορπίλη. Τα UUV χρησιμοποίησαν ενσωματωμένους αισθητήρες σόναρ για να συλλέξουν τα δεδομένα, τα οποία στη συνέχεια ανέλυσε ηλεκτρονικός υπολογιστής για να βοηθήσει στην ολοκλήρωση της εργασίας. Τα πειράματα περιγράφονται σε συγγράμματά που έγραψαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Μηχανικής του Χαρμπίν το 2010 και τα οποία σταμάτησαν να είναι απόρρητα και δόθηκαν στη δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα.

«Οι ανάγκες για τον μελλοντικό υποθαλάσσιο πόλεμο φέρνει νέες ευκαιρίες εξέλιξης για τις μη επανδρωμένες πλατφόρμες», έγραψαν οι επιστήμονες της ομάδας των οποίων επικεφαλής είναι ο Λιανγκ Γκουολόνγκ. Ακόμα προσέθεσε πως τα UUV, μπορούν να προγραμματιστούν να να λειτουργούν σαν ομάδα και να κάνουν ταυτόχρονες επιθέσεις στον ίδιο στόχο.

Η ανακοίνωση των πειραμάτων σύμφωνα με τη Daily Mail έγινε σε μία περίοδο όπου η Κίνα απείλησε την Ιαπωνία να μην προσφερθεί να υπερασπιστεί την Ταϊβάν μαζί με τις ΗΠΑ. Τα UUV χρησιμοποιούνται ήδη για διαφημιστικούς σκοπούς, αλλά δεν έχουν ποτέ χρησιμοποιηθεί στη μάχη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA