Μενού
  • Α-
  • Α+

Στα όρια του Διαστήματος αναμένεται να πετάξει σήμερα Κυριακή 11 Ιουλίου ο Σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον, κόβοντας πρώτος το νήμα στην άτυπη μάχη του Διαστήματος κερδίζοντας έτσι τον Τζεφ Μπέζος, που έχει προγραμματίσει την πτήση του για τις 20 Ιουλίου, ενώ αφήνει πίσω του και τον Ελον Μασκ, που σχεδιάζει διαστημικές πτήσεις με την Space X.

Διαβάστε ακόμα: Ακήρυχτος «πόλεμος»: Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον θα πάει στο Διάστημα πριν τον Τζεφ Μπέζος

Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον μαζί με τρεις υπαλλήλους της Virgin Galactic και δύο πιλότους θα πραγματοποιήσουν το ταξίδι τους με το διαστημικό σκάφος Vss Unity από τη βάση Spaceport America στο Νέο Μεξικό. Η εταιρεία θα κάνει για πρώτη φορά ζωντανή μετάδοση της πτήσης, με συνεχή ροή στα social media. Ο δισεκατομμυριούχος θα πραγματοποιήσει το μαγικό ταξίδι μία εβδομάδα πριν συμπληρώσει τα 71 του χρόνια και μετά από 21 δοκιμαστικές πτήσεις του σκάφους.

ΕΔΩ μπορείτε να δείτε σε Live Streaming στο LinkedIn την πτήση της Virgin Galactic

Ο εκκεντρικός επιχειρηματίας έχει μεταξύ άλλων διασχίσει τη Μάγχη με ιστιοσανίδα και τον Ατλαντικό με αερόστατο, αν και αργότερα απέτυχε να κάνει τον γύρο του κόσμου με το ίδιο μέσο.

Ο Μπράνσον μάλιστα προανήγγειλε μία μεγάλη έκπληξη. «Όταν επιστρέψουμε από το Διάστημα, θα ανακοινώσω κάτι πολύ συναρπαστικό, προκειμένου να δώσω σε περισσότερους ανθρώπους την ευκαιρία να γίνουν αστροναύτες. Το Διάστημα ανήκει σε όλους μας», ανέφερε. «Είναι καιρός να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα» τόνισε ο ιδρυτής της εταιρείας, σημειώνοντας ότι ανυπομονεί να υλοποιήσει το σχέδιό του εδώ και 17 χρόνια.

https://twitter.com/richardbranson/status/1410972512792498178?ref_src=twsrc^tfw

Ποιοι θα πετάξουν μαζί με τον Μπράνσον

Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον είναι ο αστροναύτης 001. Μαζί του θα ταξιδέψουν η Beth Moses (αστροναύτης 002), ο Colin Bennett (αστροναύτης 003) και η Sirisha Bandla (αστροναύτης 004). Η πτήση θα γίνει με το VSS Unity, με πιλότους τους Dave Mackay και Michael Masucci που θα αποδεσμευτεί από το «μητρικό» VMS Eve, το οποίο θα πιλοτάρουν οι CJ Sturckow και Kelly Latimer.

Μόλις φτάσει στα 50.000 πόδια, το μητρικό σκάφος θα απελευθερώσει το Unity, που είναι ένα επαναχρησιμοποιούμενο, φτερωτό διαστημικό σκάφος, που έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει έξι επιβάτες και δύο πιλότους στο διάστημα. Στο απόγειο του ταξιδιού, ο Μπράνσον, οι δύο πιλότοι και τα τρία στελέχη της Virgin Galactic θα έχουν για λίγα λεπτά την εμπειρία της έλλειψης βαρύτητας, και θα θαυμάσουν τον μαύρο ουρανό και την καμπυλότητα της Γης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA