Μενού
  • Α-
  • Α+

Αντιμέτωπη με έντονες αντιδράσεις βρίσκεται μία αμερικανική εταιρεία παραγωγής όπλων, για την κατασκευή ενός πιστολιού που μοιάζει με παιδική κατασκευή από… χρωματιστά τουβλάκια Lego. Η εταιρεία Culper Precision, η οποία κατασκεύασε το επίμαχο όπλο χειρός, ανακοίνωσε ότι σκοπός της ήταν να τονίσει την καθαρή και ανόθευτη χαρά που προσφέρει το άθλημα της σκοποβολής.

Διαβάστε ακόμη: John McAfee: Η χήρα του αμφισβητεί τον γραφικό του χαρακτήρα στο σημείωμα αυτοκτονίας

Ωστόσο, η δανέζικη Lego δεν είχε την ίδια άποψη, Έστειλε επιστολή ζητώντας από την αμερικανική εταιρεία να σταματήσει να παράγει το όπλο, το οποίο καλύπτεται από τουβλάκια που θυμίζουν Lego.Οι εκστρατείες για τον έλεγχο της οπλοκατοχής χαρακτήρισαν την παραγωγή του όπλου ως ανεύθυνη και επικίνδυνη.

Η Shannon Watts, της ομάδας εκστρατείας Everytown for Gun Safety, δήλωσε ότι η οργάνωσή της είχε επικοινωνήσει με τη Lego σχετικά με το Block19 την περασμένη εβδομάδα και ότι η εταιρεία έστειλε τότε μια επιστολή για τη διακοπή και απόσυρση του όπλου από την Culper Precision. 

Η κ. Watts επέκρινε επίσης την εταιρεία όπλων, η οποία εδρεύει στη Γιούτα, λέγοντας ότι ούτως ή αλλιώς υπάρχει κίνδυνος τα παιδιά να έλκονται να χρησιμοποιούν όπλα, «ακόμη και όταν αυτά δεν μοιάζουν με παιχνίδια».

https://www.instagram.com/p/CQgpPqor1v6/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η Culper Precision δήλωσε ότι επέλεξε να κυκλοφορήσει το Block19 σε μια προσπάθεια να δείξει ότι τα όπλα είναι «για όλους» και ότι «η κατοχή και η χρήση πυροβόλων όπλων με υπευθυνότητα είναι μια πραγματικά ευχάριστη δραστηριότητα».

Πρόσθεσε ότι το πυροβόλο όπλο μπορεί να το αγοράσει μόνο όποιος κατέχει νόμιμη άδεια οπλοκατοχής. Ο πρόεδρος της Culper Precision, Brandon Scott, ωστόσο ανέφερε στην Washington Post ότι μετά από συζητήσεις με τον δικηγόρο του αποφάσισε να συμμορφωθεί με το αίτημα της Lego.

Το όπλο έκτοτε, φαίνεται ότι έχει αφαιρεθεί από το σάιτ της εταιρείας. Όχι όμως και από το Instagram καθώς η εταιρεία έχει επιλέξει, προφανώς για λόγους δημοσιότητας, να αναρτά ακόμα και τα αρνητικά κείμενα που έχουν γραφτεί για το συγκεκριμένο όπλο. Τονίζεται ότι στις ΗΠΑ, είναι παράνομο να παράγει μία εταιρεία ένα παιδικό παιχνίδι που μοιάζει ακριβώς με ένα πραγματικό όπλο, αλλά οι νόμοι δεν εμποδίζουν ρητά τους κατασκευαστές να κάνουν το αντίθετο, δηλαδή ένα όπλο που μοιάζει με ένα παιχνίδι.

Την ίδια ώρα τα ατυχήματα που αφορούν σε παιδιά με πυροβόλα όπλα αυξάνονται στις ΗΠΑ. Πάνω από 140 άτομα σκοτώθηκαν σε ανάλογα περιστατικά που σχετίζονται με όπλα, πέρυσι.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA