Μενού
  • Α-
  • Α+

«Δεν μπορούσα να με βλέπω και ευχόμουν να είχα πεθάνει μετά την επίθεση με βιτριόλι. Τώρα, πριν βγάλω μια φωτογραφία ή ένα βίντεο, προσεύχομαι για να μπορέσω να δώσω κουράγιο στους άλλους ανθρώπους». Η Esther Jimenez από τη Δομινικανή Δημοκρατία, όπως αναφέρει αποκλειστικά στο Reader.gr, δίνει διαρκή αγώνα στα social media για να εμψυχώσει όλα τα θύματα που έχουν δεχθεί επίθεση στο πρόσωπο με βιτριόλι. Η ιστορία της έγινε πηγή έμπνευσης για όλα τα θύματα που έχουν δεχθεί επίθεση με βιτριόλι στο πρόσωπο και έχουν παραμορφωθεί. Στη χώρα της τέτοιες επιθέσεις γίνονται αρκετά συχνά και τα θύματα είναι αρκετά.

«Ήταν το 2011. Δούλευα σε μια καφετέρια και ήρθε ένας άνδρας και μου είπε "πάρε αυτό" (της πέταξε τι βιτριόλι) και από κει και πέρα με πήγαν στο νοσοκομείο και δεν θυμάμαι τίποτα άλλο», λέει σήμερα η ίδια στο Reader.gr και προσθέτει: «Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί αυτός ο άνδρας μου πέταξε το "δαιμονισμένο υγρό"». Από τότε αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας. «Δεν μπορώ να ανασάνω καλά γιατί μου λείπει ένα ρουθούνι από την μύτη μου, έχασα το μάτι μου. Η φαρμακευτική αγωγή που μου έδιναν ήταν ιδιαίτερα βαριά και οι γιατροί προσπάθησαν να αποκαταστήσουν το μεγαλύτερο μέρος του προσώπου μου», συγκλονίζει. Η Esther έχει υποβληθεί σε πολλές χειρουργικές επεμβάσεις και έχει κάνει μεταμοσχεύσεις δέρματος, προκειμένου να αποκατασταθεί, όσο το δυνατόν περισσότερο, η εμφάνισή της.

«Είχα κουραστεί αφού προσπαθούσα να μη με βλέπει ο κόσμος»

Αγωνίστρια της ζωής καθώς μεγαλώνει τα τρία παιδιά της, η Jimenez περιγράφει την αντίδραση του ενός παιδιού της όταν την είδε μετά την επίθεση: «Τρόμαξε πάρα πολύ το παιδί μου και δεν μπορούσε να μου μιλήσει. Η μητέρα μου κάθε μέρα μου έλεγε ότι δεν μπορεί να με βλέπει έτσι». «Προσευχόμουν για χρόνια στον Θεό να με βοηθήσει να αποκατασταθώ Του έλεγα αν με βοηθήσει δεν θα παραπονεθώ ξανά. Δεν μπορούσα να με βλέπω και ευχόμουν να είχα πεθάνει. Ο πόνος ήταν η ζωή μου και τον ένιωθα κάθε μέρα που άνοιγα τα μάτια μου. Αλήθεια! Είχα κουραστεί αφού προσπαθούσα να μην με βλέπει ο κόσμος και έμενα κρυμμένη μέσα στο σπίτι μου», υπογραμμίζει η άτυχη γυναίκα.

https://www.instagram.com/tv/CQOBxShD0kW/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η κατάσταση αυτή ήταν αφόρητη για την κυρία Jimenez αφού, όπως λέει, ζούσε στον εφιάλτη της ντροπής και του φόβου της μη αποδοχής για περίπου 10 χρόνια. Όσο περνούσε ο καιρός η ίδια άρχισε να αγανακτεί από αυτή την κατάσταση, μέχρι που πήρε την απόφαση να κάνει κάτι γι΄ αυτό. «Βαρέθηκα, δεν μπορούσα άλλο να μένω με αυτά τα δεσμά, έπρεπε να κάνω κάτι! Έπρεπε ο κόσμος να δει την αλήθεια και να την δεχθεί. Είμαι άνθρωπος με όνειρα και θέλω να μεγαλώσω τα παιδιά μου. Να είμαι εκεί σε όλες τις σημαντικές στιγμές τους. Δεν θέλω να σκέφτομαι το αν θα πάω να τα πάρω από το σχολείο», εξηγεί στο Reader.gr. Αυτό ήταν και το σημείο καμπής για την κυρία Jimenez αφού αποφάσισε να τραβήξει μια selfie με το πρόσωπό της και να την ποστάρει στο Instagram. Όπως είπε η ίδια «δεν το σκέφτηκα καθόλου, ο κόσμος έπρεπε να δει».

https://www.instagram.com/p/CQTinUDDD5M/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

«Άρχισα έπειτα από χρόνια να αισθάνομαι όμορφα και να συμβιβάζομαι με την εμφάνισή μου»

Η κίνησή της αυτή πυροδότησε ένα κύμα συμπαράστασης και από άλλα θύματα παρόμοιων επιθέσεων. «Άμεσα άρχισα να δέχομαι μηνύματα από τον κόσμο που προσπαθούσε να μου τονώσει το ηθικό. Τέτοια συμπαράσταση είχα καιρό να νιώσω. Άρχισα έπειτα από χρόνια να αισθάνομαι όμορφα και να συμβιβάζομαι με την εμφάνισή μου». Την ίδια στιγμή ο λογαριασμός της στο Instagram έγινε ανάρπαστος, καθώς χιλιάδες ήταν αυτοί που ξεκίνησαν να την ακολουθούν. Μέχρι στιγμής ο λογαριασμός της διαθέτει 88,8 χιλιάδες χρήστες. Οι άνθρωποι, βλέποντας το μαρτύριο της Jimenez, συσπειρώθηκαν και ίδρυσαν τον πρώτο οργανισμό για την προστασία των δικαιωμάτων των θυμάτων από επιθέσεις με βιτριόλι. Ο οργανισμός αυτός προσπαθεί ακόμα να προστατεύσει όλες τις γυναίκες και να εξαλείψει το φαινόμενο (των επιθέσεων με καυστικό υγρό) που επικρατεί στην Δομινικανή Δημοκρατία. «Πριν βγάλω μια φωτογραφία ή ένα βίντεο προσεύχομαι για να μπορέσω να δώσω κουράγιο στους άλλους ανθρώπους που έχουν βρεθεί στην ίδια θέση. Όλοι πρέπει να ξέρουν ότι τα θύματα δεν έφταιξαν σε τίποτα και ότι ο φόβος τους προέρχεται από τη μη αποδοχή της εμφάνισής τους από την κοινωνία. Δεν διαφέρουμε σε τίποτα και το μόνο που χρειαζόμαστε είναι μια ζεστή αγκαλιά και ένα χαμόγελο» είναι το μήνυμα που στέλνει η Esther Jimenez στην κοινωνία. 

https://www.instagram.com/p/CQbGb-ED9q5/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loadinghttps://www.instagram.com/p/CQmoge7D-G8/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA