Μενού
  • Α-
  • Α+

Συναγερμός σήμανε στις ρωσικές Αρχές καθώς ένα επιβατηγό αεροσκάφος τύπου An-28, με 17 επιβαίνοντες χάθηκε από τα ραντάρ στην περιοχή Τομσκ της Ρωσίας το πρωί της Παρασκευής. Οπως μετέδωσε το πρακτορείο TASS επικαλούμενο πηγή της πολιτικής αεροπορίας, λίγες ώρες αργότερα το αεροπλάνο εντοπίστηκε και σύμφωνα με την ίδια πηγή, όλοι οι επιβάτες είναι ζωντανοί!

«Το αεροσκάφος εντοπίσθηκε», δήλωσε η πηγή, προσθέτοντας ότι οι επιβάτες και το πλήρωμα είναι καλά! Την πληροφορία επιβεβαίωσε και το Υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων , επισημαίνοντας ότι στο αεροσκάφος επέβαιναν 17 άνθρωποι μεταξύ των οποίων δύο παιδιά. Στο μεταξύ η αρμόδια Διεύθυνση Ανακρίσεων της Δυτικής Σιβηρίας στον τομέα των μεταφορών που υπάγεται στην Ανακριτική Επιτροπή της Ρωσίας άσκησε ποινική δίωξη κατά της αεροπορικής εταιρείας για παραβίαση των κανόνων αεροπλοΐας και εκμετάλλευσης αερομεταφορών.

«Το αεροσκάφος χάθηκε από τα ραντάρ στην περιοχή που βρίσκεται το χωριό Μπατσκάρ. Εξέπεμψε σήμα κινδύνου. Στο αεροσκάφος επέβαιναν 17 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά. Τρεις είναι μέλη του πληρώματος», δήλωσε η πηγή, διευκρινίζοντας ότι έχουν προσδιορισθεί οι συντεταγμένες του σημείου στο οποίο βρίσκεται, στην περιοχή του χωριού Μπατσκάρ.

Το αεροσκάφος ανήκει σε αεροπορική εταιρεία της Σιβηρίας και πραγματοποιούσε την πτήση Κέντροβι—Τομσκ. Το αεροσκάφος απογειώθηκε με καθυστέρηση 10 ωρών εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία. Το αεροσκάφος εντοπίστηκε τελικά από τα ελικόπτερα τύπου ΜΙ-8 της ρωσικής πολιτικής αεροπορίας που σηκώθηκαν άμεσα για τον εντοπισμό του.

Ελικόπτερο με διασώστες προσγειώθηκε στο «τραχύ σημείο προσγείωσης» ανέφερε πηγή από την υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας. Επιπλέον, θα αποσταλούν ελικόπτερα από το Τομσκ για να παραλάβουν τους επιβάτες που εκκένωσαν το αεροπλάνο με ίδια μέσα.

Το Κέντρο Αεροπορίας της Σιβηρίας ανέφερε ότι το διασωστικό ελικόπτερο είχε προσγειωθεί στον τόπο της προσγείωσης του αεροσκάφους και ότι ετοιμάζεται η εκκένωση επιβατών του An-28 «Το ελικόπτερο αναζήτησης βρήκε έναν κοντινό χώρο και προσγειώθηκε. Ετοιμάζεται εκκένωση, οι άνθρωποι εξετάζονται. Η εκκένωση θα πραγματοποιηθεί από το ελικόπτερό μας και θα μεταφέρουμε όλους τους επιβάτες», ανέφερε η πηγή.

Ποια είναι η εταιρεία SiLa Airlines

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το αεροσκάφος An-28 που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ στις 12:27 μ.μ. ώρα Μόσχας ανήκει στην αεροπορική εταιρεία Siberian Light Aviation (Power). Το πλήρωμα του αεροσκάφους δεν ανέφερε δυσλειτουργίες στο αεροσκάφος, όλες οι διαδικασίες πριν από την πτήση πραγματοποιήθηκαν και το αεροσκάφος ήταν τεχνικά άρτιο. Τρία ελικόπτερα Mi-8 και η ομάδα αλεξιπτωτιστών διάσωσης της περιφερειακής βάσης έρευνας και διάσωσης Kolpashevo, ένα τμήμα του Κέντρου Αναζήτησης και Διάσωσης Αεροπορίας της Σιβηρίας, στάλθηκαν για αναζήτηση. Σχετικά με το γεγονός, η Εισαγγελία της Δυτικής Σιβηρίας διέταξε έρευνα.

Το An-28 είναι ένα ελαφρύ διπλού κινητήρα turboprop αεροσκάφος. Έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει 17 επιβάτες ή φορτίο με συνολικό βάρος έως 1.750 κιλά σε αποστάσεις έως 2.000 χιλιόμετρα. Η Sila Airlines εδρεύει στο Μαγκαντάν. Έλαβε ένα εμπορικό πιστοποιητικό αερομεταφορέα το 2014. Ο στόλος αποτελείται από αεροσκάφη An-28 και L-410. Πραγματοποιεί πτήσεις στη Σιβηρία και την Άπω Ανατολή.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA