Μενού
  • Α-
  • Α+

Αρνητική εξέλιξη για την Ελλάδα και τον τουρισμό η επικείμενη σύσταση προς τους Γερμανούς να αποφεύγουν τα ταξίδια προς τη χώρα μας, λόγω κορονοϊού. Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, η γερμανική κυβέρνηση θα χαρακτηρίσει «περιοχές ρίσκου» Ελλάδα και Ολλανδία λόγω του κορονοϊού.  Η ίδια σύσταση θα ισχύσει και για την Κοπεγχάγη, την πρωτεύουσα της Δανίας.

Προηγήθηκε οδηγία από το Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ» το οποίο παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από τον κορονοϊό.  Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της DW, οι τουρίστες από τη Γερμανία που θα επιστρέφουν στη χώρα τους από Ελλάδα και Ολλανδία αλλά και από τη συγκεκριμένη πόλη της Δανίας πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό διαγνωστικό τεστ, εάν δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή δεν έχουν αναρρώσει πρόσφατα από κορονοϊό.

Πέντε ελληνικά νησιά σε πορτοκαλί επίπεδο 

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες ημέρες τα κρούσματα κορονοϊού έχουν αυξηθεί πολύ και έχουν μπει σε αυξημένη επιτήρηση 5 νησιά. Συγκεκριμένα, στο «πορτοκαλί» επίπεδο τέθηκαν οι περιοχές ΜυκόνουΗρακλείουΡεθύμνου και οι δήμοι ΙουΘήρας και Πάρου σημαίνοντας έτσι γενικό συναγερμό στις Αρχές της χώρας καθώς αποτελούν κεντρικά σημεία για τον ελληνικό τουρισμό

Είναι χαρακτηριστικό πως ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, χθες Πέμπτη κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις συγκεκριμένες περιοχές, προειδοποιώντας πως η κυβέρνηση είναι ένα βήμα πριν ληφθούν μέτρα

Ενα βήμα πριν το lockdown

Η εισαγωγή των συγκεκριμένων περιοχών στο «πορτοκαλί» σημαίνει ουσιαστικά πως πλέον μπάινουν στο επίπεδο αυξημένης επιτήρησης λόγω του ιδιαίτερα αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου. Τι σημαίνει αυτό; Οι συγκεκριμένες περιοχές, που αποτελούν κεντρικό πόλο τουριστικής κίνησης, αποτελούν πλέον κύριοι υποψήφιοι για επιβολή τοπικού lockdown, εάν δεν πέσουν τα κρούσματα. Αυτό μπορεί να σημαίνει από υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού και περιοριστικά μέτρα στην εστίαση μέχρι και την επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA