Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο βραβευμένος με Πούλιτζερ Ινδός φωτορεπόρτερ του Reuters Danish Siddiqui σκοτώθηκε στο Αφγανιστάν, ενώ κατέγραφε τις συγκρούσεις του στρατού με τους Ταλιμπάν

Διαβάστε ακόμη: Κίνα: Τα παιδιά των ανεμβολίαστων δεν θα πάνε σχολείο - Ολα τα σκληρά μέτρα

Ο Siddiqui, επικεφαλής φωτορεπόρτερ του Reuters στην Ινδία, ήταν σε αποστολή στο Αφγανιστάν, για να καταγράψει τις συγκρούσεις μεταξύ αφγανικών δυνάμεων και Ταλιμπάν, την ώρα που αποσύρονται οι δυνάμεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ από τη χώρα.  Αφγανός στρατιωτικός δήλωσε στο Reuters ότι ο Siddiqui σκοτώθηκε ενώ κατέγραφε τις συγκρούσεις στην πόλη Σπιν Μπόλντακ, κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν. Οι αφγανικές δυνάμεις μάχονταν για να ανακαταλάβουν την κεντρική αγορά της πόλης όταν, σε ανταλλαγή πυρών, έπεσε νεκρός ο φωτορεπόρτερ και ένας υψηλόβαθμος Αφγανός αξιωματούχος. 

Ο φωτορεπόρτερ εργαζόταν στο ειδησεογραφικό πρακτορείο από το 2010 και το 2018 ήταν μέλος της ομάδας του Reuters που κέρδισε Πούλιτζερ για την καταγραφή της βίας που αντιμετώπιζαν οι Ροχίγκια στη Μιανμάρ.  «Αν και απολαμβάνω να καλύπτω την ειδησεογραφία- από την οικονομία μέχρι την πολιτική και τα αθλητικά- αυτό που απολαμβάνω περισσότερο είναι να απαθανατίζω το ανθρώπινο πρόσωπο μιας έκτακτης είδησης», είχε πει κάποτε.  

Μεταξύ άλλων, στην καριέρα του είχε καλύψει τον πόλεμο στο Αφγανιστάν και το Ιράκ, την προσφυγική κρίση των Ροχίγκια, τις διαμαρτυρίες στο Χονγκ Κονγκ και τους σεισμούς στο Νεπάλ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA