Μενού
  • Α-
  • Α+

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται το ντοκιμαντέρ «The Stolen Children», το οποίο ερευνά τις παράνομες τεκνοθεσίες παιδιών από την Καμπότζη στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Εκατοντάδες είναι οι οικογένειες που τα προηγούμενα χρόνια είχαν υιοθετήσει παιδιά από την Καμπότζη, μέσω του πρακτορείου υιοθεσιών της Λορίν Γκαλίντο, η οποία αποδείχθηκε ότι χρησιμοποιούσε παράνομα μέσα για να πετύχει τις υιοθεσίες. Μεταξύ αυτών των οικογενειών είναι η διάσημη ηθοποιός του Χόλιγουντ Αντζελίνα Τζολί, η οποία το 2002 υιοθέτησε τον μικρό Μάντοξ από την ασιατική χώρα.

Όπως αποδείχθηκε αργότερα, η Γκαλίνο χρησιμοποιούσε πλαστά στοιχεία χωρίς να το γνωρίζουν αυτό οι θετές οικογένειες και φυλακίστηκε με την κατηγορία της χρήσης πλαστών εγγράφων για να εκδώσουν οι ΗΠΑ βίζα για ορφανά παιδιά.

Την σκηνοθεσία του ντοκιμαντέρ «The Stolen Children» υπογράφει η 21χρονη Ελίζαμπεθ Τζέικομπς, η οποία είναι και η ίδια ένα παιδί που γεννήθηκε στην Καμπότζη και οι Αμερικανοί θετοί γονείς της την υιοθέτησαν μέσω του πρακτορείου της Γκαλίντο.

Μέσα από το ντοκιμαντέρ η Τζέικομπς προσπαθεί να αποδείξει πως συνεργάτες της Γκαλίντο ταξίδευαν σε φτωχές αγροτικές περιοχές της Καμπότζης για να πάρουν παιδιά από οικογένειες έναντι μερικών δολαρίων.

Αξίζει να σημειωθεί πως μεταξύ των ετών 1997 και 2001 οι μισές υιοθεσίες παιδιών από την Καμπότζη στις ΗΠΑ -περίπου 800 σε σύνολο 1.600 υιοθεσιών- είχαν πραγματοποιηθεί μέσω του γραφείου της Γκαλίντο, το Seattle International Adoptions.

Αντζελίνα Τζολί: Δεν θα έκλεβα ποτέ από μία μητέρα το παιδί της

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Αντζελίνα Τζολί τίθεται αντιμέτωπη με το ζήτημα των παράνομων υιοθεσιών από την Καμπότζη, καθώς είχε αναφερθεί και στο παρελθόν, όταν καταδικάστηκε η Γκαλίντο.

Τότε, η δημοφιλής ηθοποιός ήταν παντρεμένη με τον ηθοποιό Μπίλι Μπομπ Θόρντον και είχε δηλώσει πως δεν γνώριζε τίποτα για το παράνομο κύκλωμα υιοθεσιών, ενώ επέμενε ότι δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία τα οποία να πιστοποιούν πως ο Μάντοξ δεν είναι ορφανός.

Μάλιστα, τότε, είχε υποστηρίξει ότι «ποτέ δεν θα έκλεβε από μία μητέρα το παιδί της».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA