Μενού
  • Α-
  • Α+

Μήνυση κατά του Pornhub έκανε το μουσείο του Λούβρου και το μουσείο Ουφίτσι της Φλωρεντίας, για παραβίαση δικαιωμάτων χρήσης. Ζητούν από την ιστοσελίδα να αφαιρέσει άμεσα το app «Classic Nudes» που δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να αναδημιουργούν κλασσικά έργα τέχνης με πρωταγωνιστές γνωστούς πορνοστάρ

Εκπρόσωπος του Λούβρου, δήλωσε στο Daily Beast, ότι οι δικηγόροι του ήρθαν σε επαφή με το Pornhub και αναμένει τα έργα να αφαιρεθούν «αμέσως». Επιπλέον, εκπρόσωπος του μουσείου Ουφίτσι, στη Φλωρεντία, δήλωσε επίσης: «κανείς δεν έχει παραχωρήσει δικαιώματα για επεξεργασία ή χρήση των έργων τέχνης. Στην Ιταλία, ο νόμος πολιτιστικής κληρονομιάς προβλέπει ότι για τη χρήση και επεξεργασία εικόνων ενός μουσείου, ως συμπιεσμένα έργα, για εμπορικούς σκοπούς, είναι απαραίτητο να έχει παραχωρηθεί άδεια, η οποία ρυθμίζει τις επιτρεπόμενες μεθόδους και καθορίζει τα σχετικά τέλη που πρέπει να καταβληθούν". Όλα αυτά προφανώς συμβαίνουν εάν το μουσείο αποδεχθεί να χορηγήσει άδεια, η οποία όμως, δεν έχει εκδοθεί σε αυτήν την περίπτωση». 

Επίσκεψη στα μουσεία 

Κατά την παρουσίαση του app το Pornhub ανέφερε πως: «τη στιγμή που τα μουσεία ανοίγουν ξανά τις πόρτες τους, μετά την άρση των μέτρων της πανδημίας, το Pornhub ήθελε να ενθαρρύνει το κοινό να επισκεφτεί, να εξερευνήσει και να ερωτευτεί αυτούς τους πολιτιστικούς οργανισμούς. Η διαδικτυακή πύλη ξεναγεί τους επισκέπτες στα αριστουργήματα, τα οποία προβάλλουν το γυμνό σώμα σε όλο του το μεγαλείο». 

Η Αμερικανίδα πορνοστάρ, Asa Akira, που συμμετάσχει στη πλατφόρμα «Classic Nudes», σύμφωνα με τη Daily Mail, είπε πως «υπάρχει ένας θησαυρός ερωτικής τέχνης, που απεικονίζει γυμνό, όργια και άλλα, τα οποία δεν περιέχονται στο Pornhub. Αυτά τα προ-διαδικτύου έργα τέχνης βρίσκονται επί του παρόντος σε μουσεία, τα οποία μπορούμε πλέον να τα επισκεφθούμε, όσο τα μέτρα χαλαρώνουν». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA