Μενού
  • Α-
  • Α+

Μια κλοπή διαμαντιών εξιχνιάστηκε στην Αγγλίαη οποία συνέβη το 2016 και η συνολική τους αξία έφτανε τα 4,2 εκατομμύρια λίρες. Τα διαμάντια κλάπηκαν από το Boodles στην οδό New Bond Street στο κεντρικό Λονδίνο και αντικαταστάθηκαν με απλά βότσαλα.

Σύμφωνα με τον guardian, η Ρουμάνα υπήκοος, Lulu Lakatos, εμφανίστηκε ως εμπειρογνώμονας για να εκτιμήσει επτά διαμάντια συνολικής αξίας 4,2 εκατομμυρίων λιρών, στο Boodles και κατάφερε να τα «εξαφανίσει» και να τα αντικαταστήσει με απλές πέτρες, χωρίς να πάρει κανένας είδηση. Όπως αναφέρει το άρθρο της εφημερίδας τον Φεβρουάριο του 2016, ο ιδιοκτήτης του Boodles επικοινώνησε με έναν Ισραηλινό, τον οποίο έλεγαν «Simon Glas», ο οποίος επέδειξε ενδιαφέρον για να αγοράσει τα συγκεκριμένα διαμάντια.

Μετά από έναν μήνα, ακολούθησε συνάντηση στο Μονακό όπου ο ιδιοκτήτης γνωρίστηκε με τον Glas. Στη συνάντηση παρευρέθηκε ένας Ρώσος που ονομαζόταν «Αλεξάντερ» ο οποίος παρουσιάστηκε ως συνεργάτης του Ισραηλινού. Οι τρεις άνδρες έκλεισαν την συμφωνία και κανόνισαν να επισκεφτεί το κοσμηματοπωλείο μια εκτιμήτρια των δύο «επενδυτών» προκειμένου να δει τα διαμάντια.

Η Lakatos ήταν η γυναίκα η οποία εμφανίστηκε ως εκτιμητής κοσμημάτων, με το όνομα «Άννα». Επισκέφθηκε το Boodles στις 10 Μαρτίου 2016 προκειμένου να κάνει την εκτίμηση των διαμαντιών. Τα διαμάντια είχαν τοποθετηθεί σε μια ειδική θήκη και κρατούνταν στο θησαυροφυλάκιο του κοσμηματοπωλείου. Η Lakatos εξέτασε προσεκτικά τα διαμάντια λίγο πριν τα τοποθετήσει στα κουτιά τους, τα οποία και αυτά με τη σειρά τους τοποθετήθηκαν σε μια τσάντα με φερμουάρ. Σύμφωνα με την αστυνομία, εκτιμάται ότι η κατηγορούμενη έβαλε τότε την τσάντα μέσα στη δική της, εκμεταλλευόμενη την απουσία του ιδιοκτήτη όταν ο ίδιος έφυγε από το δωμάτιο για να μιλήσει στο τηλέφωνο με τον Ρώσο «αγοραστή». Στη συνέχεια η Lakatos αντικατέστησε την τσάντα με μια πανομοιότυπη η οποία είχε μέσα τα βότσαλα.

Η κατηγορούμενη για την κλοπή συνελήφθη στη Γαλλία, όπου και κατοικεί, τον Σεπτέμβριο του 2020 και εκδόθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η δίκη μέχρι και σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA