Μενού
  • Α-
  • Α+

Σάλος έχει προκληθεί στην Γερμανία λόγω μίας δημοσιογράφου, η οποία προσποιήθηκε ότι βοηθούσε στις πλημμύρες που «χτύπησαν» τη χώρα και κόστισαν τη ζωή σε πολλούς ανθρώπους. Ο λόγος για την Susanna Ohlen, η οποία θέλησε να δείξει οτι συμμετείχε στις επιχειρήσεις που έγιναν στο Μπαντ Μινστεράιφελ αλλά ένα βίντεο που βγήκε στην δημοσιότητα την εξέθεσε ανεπανόρθωτα...

Η συγκεκριμένη «δημοσιογράφος» λοιπόν ανέβασε στο RTL.de ένα κείμενο που είχε τίτλο «Καθαρίζοντας μετά τις πλημμύρες: Δημοσιογράφος του RTL βοηθά στο Μπαντ Μινστεράιφελ» και στο οποίο υπήρχε ένα βίντεο με ένα σταντ απ που έκανε με κάμερα. Μόνο που λίγο πριν γυριστεί το βίντεο αυτό, βούτηξε τα χέρια της στην λάσπη και άρχισε να πασαλείφεται για να γίνει πιο πειστική. Για κακή της τύχη όμως, ένας γείτονας που είχε κρυφτεί πίσω από ένα παράθυρο την τραβούσε βίντεο, το οποίο -όπως είναι λογικό- έγινε αμέσως viral στο Διαδίκτυο.

Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, από τη στιγμή που μιλάμε για πάνω από 180 νεκρούς και μεγάλες καταστροφές, οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν στη Γερμανία ήταν τεράστιες, με αποτέλεσμα το RTL να αναγκαστεί να πάρει θέση, κατεβάζοντας το επίμαχο κείμενο και ζητώντας συγγνώμη από τους αναγνώστες του.

https://twitter.com/Michael45644934/status/1418229004415520770?ref_src=twsrc^tfw

Το γερμανικό δίκτυο απέλυσε την «ψεύτρα» μόλις είδε το επίμαχο βίντεο, όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail. «Η προσέγγιση της δημοσιογράφου μας έρχεται σε αντίθεση με τις δημοσιογραφικές αρχές και τα δικά μας πρότυπα. Ως εκ τούτου, την απολύσαμε τη Δευτέρα αφού το είδαμε», ανέφερε η ανακοίνωση για την Susanna Ohlen, η οποία εργαζόταν στο γερμανικό δίκτυο RTL από το 2008.

Από την πλευρά της, η 39χρονη έσπευσε να ζητήσει συγγνώμη μέσω του Instagram: «Τη Δευτέρα ήμουν σε περιοχή που είχε πλημμυρίσει για λογαριασμό της εκπομπής “Guten Morgen, Deutschland”. Έκανα ένα σοβαρό λάθος… Αφού είχα ήδη βοηθήσει μόνη μου τους πλημμυροπαθείς, ντρεπόμουν μπροστά στους άλλους εκείνο το πρωί να στέκομαι μπροστά στην κάμερα και να είμαι καθαρή από πάνω μέχρι κάτω. Στη συνέχεια, χωρίς να σκεφτώ δύο φορές, λέρωσα με λάσπη τα ρούχα μου. Ως δημοσιογράφος, αυτό δεν θα έπρεπε να μου είχε συμβεί ποτέ. Ως άτομο που νοιάζεται για τα δεινά όλων εκείνων που πλήττονται, μου συνέβη. Συγγνώμη».

https://www.instagram.com/p/CRpQVixIwje/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA