Μενού
  • Α-
  • Α+

Έναν ευφάνταστο και συνάμα αποτελεσματικό τρόπο βρήκαν στην Κύπρο, προκειμένου να ενισχύσουν το πρόγραμμα εμβολιασμών κατά του κορονοϊού, παρέχοντας επιχορήγηση για διακοπές για όλους τους πολίτες που μένουν νόμιμα στο νησί και έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μια δόση. Η επιχορήγηση του κυπριακού προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού φτάνει το 35% της τιμής του δωματίου και οι πολίτες έχουν μια ευρεία γκάμα επιλογών

Διαβάστε ακόμη: Κύπρος: Ποιοι ήταν οι αντιεμβολιαστές που έκαναν γυαλιά-καρφιά τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΙΓΜΑ

Αγώνας δρόμου για να αυξηθούν οι εμβολιασμοί 

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο νησί το 60,7% των πολιτών ολοκλήρωσε τον εμβολιασμό του αλλά τα κρούσματα κορονοϊού έχουν σημειώσει ραγδαία αύξηση το τελευταίο διάστημα και για αυτό η κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε μέσω να αυξήσει τα ποσοστά εμβολιασμού. Μονάχα χθες, Πέμπτη 22 Ιουλίου, στην Κύπρο καταγράφηκαν 1.046 νέα κρούσματα κορονοϊού, πράγμα το οποίο έχει κατατάξει τη μεγαλόνησο στο βαθύ κόκκινο στους χάρτες του ECDC για την Ευρώπη. Το γεγονός αυτό επιδεινώνει τις εισροές των ξένων τουριστών, διότι για τους περισσότερους που θα επισκεφτούν το νησί σημαίνει πολυήμερη καραντίνα όταν γυρίσουν στις πατρίδες τους. 

Αναλυτικά τα ποσοστά εμβολιασμού

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του κυπριακού υπουργείου Υγείας η εμβολιαστική κάλυψη στις επαρχίες της χώρας διαμορφώνονται ως εξής:

  • Αμμόχωστος: 74,7%
  • Λάρνακα: 63,7%
  • Λεμεσός: 67%
  • Λευκωσία: 70,4%
  • Πάφος: 76,6%

Στο κυπριακό πρόγραμμα του υφυπουργείου Τουρισμού συμμετέχουν τουριστικά καταλύματα, τα οποία προσφέρουν με μέγιστη τιμή 80 ευρώ δίκλινα δωμάτια, με πρόγευμα, ανά ημέρα, με ελάχιστη παραμονή τα 3 βράδια. Στη μεγάλη λίστα των καταλυμάτων συμπεριλαμβάνονται πολυτελή ξενοδοχεία τα οποία προσφέρουν μοναδικές υπηρεσίες στους πελάτες τους. Μέσα σε αυτά συγκαταλέγονται ξενοδοχεία όπως το εντυπωσιακό ST. GEORGE HOTEL RESORT στην Πάφο και το πανέμορφο Napa Mermaid Hotel & Suites στην επαρχία της Αμμόχωστου.

Οι ενδιαφερόμενοι για να μπορέσουν να συμμετάσχουν θα πρέπει είτε να είναι εμβολιασμένοι έστω με μια δόση εμβολίου, είτε να έχουν νοσήσει από κορονοϊό και να μην έχει περάσει το διάστημα των έξι μηνών. Ουσιαστικά το κυπριακό υφυπουργείο Τουρισμού επιχορηγεί το 35% του δωματίου με πρόγευμα την ημέρα με ανώτατο όριο τα 80 ευρώ. Για όσους ξέρουν καλά τις τιμές των πολυτελών ξενοδοχείων στη μεγαλόνησο καταλαβαίνουν ότι το πρόγραμμα είναι αρκετά ελκυστικό και μπορεί να οδηγήσει του πολίτες στο να επισπεύσουν τα ραντεβού τους στα εμβολιαστικά κέντρα προκειμένου να περάσουν λίγες στιγμές χαλάρωσης σε κάποιο από τα υπερπολυτελή resort. Επίσης, με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση ευελπιστεί να ενισχύσει τον εγχώριο τουρισμό και να ενισχύσει τις επιχειρήσεις του τουριστικού τομέα. 

Πάνω από 200 επιλογές για τους ενδιαφερόμενους 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα σε 229 ξενοδοχεία τα οποία βρίσκονται στις 5 διοικητικές επαρχίες της Κυπριακής Δημοκρατίας. Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια από 15 Ιουλίου 2021 μέχρι και 31 Αυγούστου 2021.

Σε δηλώσεις του σε κυπριακά ΜΜΕ ο υφυπουργός Τουρισμού της Κύπρου, Σάββας Περδίος, είχε αναφέρει πως «είναι ένα σχέδιο που θα δώσει κίνητρο σε πολίτες να εμβολιαστούν, όμως είναι και ένα κίνητρο και μια βοήθεια για όσους θέλουν να πάνε διακοπές να τους βοηθήσουμε με αυτό τον τρόπο. Το Υφυπουργείο Τουρισμού επιχορηγεί το 35% του δωματίου με πρόγευμα την ημέρα με ανώτατο όριο τα 80 ευρώ. Νομίζω, πως είναι μια εξαιρετική τιμή στο μέσο του καλοκαιριού να κάνεις διακοπές με επιχορηγημένη τιμή κατά 35% από το υφυπουργείο Τουρισμού». Όσοι από τους πολίτες καταφέρουν και μπουν στο πρόγραμμα θα πρέπει να προσκομίσουν, τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης κατά την άφιξη τους στο κατάλυμα της επιλογής τους.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα του υφυπουργείου Τουρισμού της Κύπρου, εδώ

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA