Μενού
  • Α-
  • Α+

Αναγκαστική προσγείωση λόγω καιρού έκανε στο λιμάνι της Ριζούντας στην Τουρκία  το ελικόπτερο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το οποίο τον μετέφερε στην Τραπεζούντα. Σύμφωνα με το sigmalive.com, ο Ερντογάν και η συνοδεία του συνέχισαν έπειτα οδικώς προς την Τραπεζούντα. Ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε στο τηλέφωνο τον επικεφαλής του κυβερνώντος κόμματος και βουλευτή Ριζούντας, Μουχάμεντ Αβτζί, προκειμένου να ενημερώσει τους πολίτες που τον περίμεναν στην περιοχή Μπουγιούκιοι ότι ακυρώνεται η συγκέντρωση.

«Ο άσχημος καιρός δεν μας επέτρεψε να προσγειωθούμε στο Μαντενλί και στο Μπουγιούκιοι. Στην πραγματικότητα, δεν μας επέτρεψε να πάμε στην Τραπεζούντα. Τώρα έχουμε προσγειωθεί στο κέντρο της Ριζούντας. Από εδώ θα πάμε στην Τραπεζούντα οδικώς κι από εκεί θα συνεχίσουμε. Στέλνω τους χαιρετισμούς και την αγάπη μου», είπε. Ο Ερντογάν έφυγε έπειτα από την Τραπεζούντα με αεροπλάνο.

«Βούλιαξε» ο Πόντος 

Υπενθυμίζεται ότι ο Πόντος έχει βουλιάξει από τις βροχές. Δύο χωριά εκκενώθηκαν και οι κάτοικοί τους μεταφέρθηκαν σε ασφαλείς περιοχές, δήλωσε ο κυβερνήτης της Ριζούντας, Κεμάλ Τσεμπέρ, προσθέτοντας ότι η βροχή αναμένεται να συνεχιστεί όλη τη νύχτα. Έπεσαν 110 κιλά βροχής μέσα σε 12 ώρες. Παράλληλα υπήρξαν διακοπές στο ηλεκτρικό δίκτυο. Περίπου 2.800 άτομα και 800 οχήματα συμμετέχουν στις προσπάθειες διάσωσης.  Περίπου 200 άτομα έχουν διωχτεί από τα σπίτια τους λόγω των πλημμυρών στην Τουρκία ανατολικής περιοχής της Μαύρης Θάλασσας, δήλωσε ο οργανισμός διαχείρισης τουρκική καταστροφών. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA