Μενού
  • Α-
  • Α+

Ορμητικοί χείμαρροι κατέκλυσαν τμήματα της πόλης Κόμο στην ομώνυμη γραφική λίμνη της βόρειας Ιταλίας. Τα νερά κάλυψαν τα πάντα, κατέστρεψαν σπίτια και γραφικά μονοπάτια, ανέτρεψαν αυτοκίνητα και ξερίζωσαν δέντρα σε όλη την περιοχή. Η αυλή του Τζορτζ Κλούνεϊ μετατράπηκε σε ποτάμι, ωστόσο δεν επλήγη η κατοικία του. 

Διαβάστε ακόμη: Καύσωνας - ΗΠΑ: Δραματικό βίντεο με σολομούς να «ψήνονται» μέσα στο νερό

Οι Ιταλοί πυροσβέστες πραγματοποίησαν περισσότερες από 60 διασώσεις. Στη δυτική ακτή της γραφικής λίμνης του Κόμο 50 κάτοικοι εγκλωβίστηκαν στα σπίτια τους και χρειάστηκε η άμεση παρέμβαση διασωστών.

Οι καταιγίδες στη λίμνη Κόμο ήρθαν μια μέρα μετά από την σφοδρή χαλαζόπτωση σε μέγεθος μπάλας του τένις που κατέστρεψε σχεδόν 100 αυτοκίνητα και καθυστέρησε την κυκλοφορία σε έναν αυτοκινητόδρομο κοντά στην Μπολόνια, επίσης στη βόρεια Ιταλία..

Η ένωση αγροτών της Ιταλίας εκτιμά ότι το κόστος των ζημιών κατά την τελευταία δεκαετία, στη γεωργική παραγωγή, τα κτίρια και τις υποδομές ανέρχεται στο υπέρογκο ποσό των 14 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Όλες οι καταστροφές, όπως πλημμύρες και κατολισθήσεις, εκτιμάται ότι προκλήθηκαν από την κλιματική αλλαγή.

Βγήκε να βοηθήσει και ο Κλούνεϊ

Οι πλημμύρες που χτύπησαν γύρω από τη λίμνη Κόμο της Ιταλίας, δεν προκάλεσαν ζημιές στην κατοικία του Τζορτζ Κλούνεϊ, παρόλο που ο δρόμος έξω από το σπίτι του μετατράπηκε σε ποτάμι, ενώ τα συντρίμμια μπλόκαραν την μπροστινή πόρτα. 

Ο 60χρονος ηθοποιός του Χόλιγουντ κάνει διακοπές στη Βίλα Ολεάντρα μαζί με την σύζυγό του, Αμάλ και τα δίδυμα παιδιά τους, Έλλα και Αλεξάντερ, όταν χτύπησαν οι πλημμύρες που προκλήθηκαν από τριήμερες καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις.

Μια μεγάλη έκταση από λάσπη, ξύλα και συντρίμμια συγκεντρώθηκαν μπροστά από τη βίλα του ηθοποιού, φτάνοντας μάλιστα στο μπαλκόνι του πρώτου ορόφου με την μπροστινή πόρτα επίσης μπλοκαρισμένη, ανέφεραν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Μόλις όμως ο κίνδυνος πέρασε, ο 60χρονος ηθοποιός βγήκε να βοηθήσει τους ντόπιους να καθαρίσουν τις ζημιές στο Λάλιο και συναντήθηκε με τον δήμαρχο της πόλης Ρομπέρτο Πότσι, σε μερικά από τα σημεία που επλήγησαν περισσότερο.

«Στο Τσερνόμπιο η κατάσταση είναι σοβαρή. Μίλησα με τον δήμαρχο, πρέπει να γίνει πολύ δουλειά, θα χρειαστούν εκατομμύρια δολάρια, αλλά αυτή η πόλη είναι ισχυρή. Θα αντιδράσει γρήγορα και θα επιστρέψει καλύτερη από πριν. Είναι μια πολύ ανθεκτική πόλη».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA