Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Λευκορωσίδα σπρίντερ Κριστίνα Τιμανόφσκαγια εισήλθε στην πρεσβεία της Πολωνίας στο Τόκιο, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Μέλος της λευκορωσικής κοινότητας στην Ιαπωνία που βρίσκεται σε επαφή με την 24χρονη σπρίντερ δήλωσε ότι η Λευκορωσίδα αθλήτρια ζητεί πολιτικό άσυλο από την Βαρσοβία, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Διαβάστε ακόμη: Λευκορωσία: «Κόλαση» οι φυλακές του Λουκασένκο – Ηλεκτροσόκ, ξυλοδαρμοί, στέρηση ύπνου και φαγητού

Η 24χρονη φωτογραφήθηκε να εισέρχεται στην πολωνική πρεσβεία στο Τόκιο τη Δευτέρα αφού έφτασε με ασημένιο βαν χωρίς σήμανση. Μια αντιπολιτευτική ομάδα που βοηθά τους αθλητές στη Λευκορωσία είπε στο BBC ότι η κ. Τιμανόβσκαγια ζητούσε άσυλο στην Πολωνία.

Η Κριστίνα Τσιμανούσκαγια κατήγγειλε ότι μεταφέρθηκε παρά την θέλησή της στο αεροδρόμιο του Τόκιο και αρνήθηκε να επιβιβαστεί σε πτήση προς τη Λευκορωσία. Η αθλήτρια, η οποία επρόκειτο να αγωνιστεί τη Δευτέρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, δήλωσε ότι προπονητής την προσέγγισε και της είπε ότι υπήρχε εντολή να απομακρυνθεί, ωστόσο η ίδια αρνήθηκε να επιστρέψει στη Λευκορωσία.

Η λευκορωσίδα σπρίντερ μεταφέρθηκε στο αεροδρόμιο της ιαπωνικής πρωτεύουσας αφού επέκρινε δημοσίως την προπονητική ομάδα της χώρας της και ζήτησε επί τόπου βοήθεια από την ιαπωνική αστυνομία.

Η σπρίντερ, η οποία επρόκειτο να αγωνιστεί στη διοργάνωση των 200μ γυναικών τη Δευτέρα, είχε διαμαρτυρηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ενσωματώθηκε στον αγώνα σκυταλοδρομίας 4Χ400μ σε σύντομο χρονικό διάστημα, επειδή διαπιστώθηκε ότι ορισμένες συμπαίκτριές τους δεν ήταν κατάλληλες για να αγωνιστούν.

Η Ολυμπιακή Επιτροπή της Λευκορωσίας ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι προπονητές αποφάσισαν να αποσύρουν την Τσιμανούσκαγια έπειτα από συμβουλές γιατρών σχετικά με τη «συναισθηματική και ψυχολογική κατάστασή της».

Παρίσι: Τιμή για την Ευρώπη να χορηγήσει άσυλο στην Τσιμανούσκαγια

Θα ήταν τιμή για την Ευρώπη να χορηγήσει πολιτικό άσυλο στη Λευκορωσίδα αθλήτρια Κριστίνα Τσιμανούσκαγια, δήλωσε νωρίτερα ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας Κλεμάν Μπον.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA