Μενού
  • Α-
  • Α+

H αμερικανική κυβέρνηση προσπαθεί να μάθει τι συνέβη με ένα μπουκάλι ουίσκι αξίας 5.800 δολαρίων (4.900 ευρώ) που πρόσφερε η Ιαπωνία στον πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο και το οποίο φαίνεται να έχει εξαφανιστεί, ανέφεραν την Τετάρτη, 4 Αυγούστου σε άρθρο τους οι New York Times.

Διαβάστε ακόμη: Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι αθλητές βρήκαν στο Τόκιο περιοριστικά μέτρα αλλά και... κρητικό ελαιόλαδο

Στην αναφορά που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως (Federal Register), το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρει ότι μπουκάλι αναζητείται καθώς τα «ίχνη» του έχουν χαθεί, με την έρευνα να συνεχίζεται. Πρόκειται άλλωστε για τον ετήσιο απλογισμό δώρων που δόθηκαν σε ανώτερους αξιωματούχους των ΗΠΑ από ξένες κυβερνήσεις και ηγέτες. 

Σύμφωνα μάλιστα με το καταστατικό του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το γραφείο Πρωτοκόλλου οφείλει να καταγράψει - αρχειοθετήσει κάθε δώρο που προσφέρεται στους αξιωματούχους και να έχει πλήρη γνώσει για την «πορεία» του.

Σύμφωνα με τους New York Times οι Ιάπωνες αξιωματούχοι προσέφεραν το μπουκάλι ουίσκι στον Πομπέο στις 24 Ιουνίου 2019, σε Σύνοδο Κορυφής των 20 ισχυρότερων κρατών του κόσμου, γνωστή και ως G20, στην οποία παραβρέθηκε και ο τότε πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ. Την περίοδο εκείνη ο Αμερικανός υπουργός πραγματοποιούσε επίσκεψη στη Σαουδική Αραβία και δεν είναι ξεκάθαρο αν έλαβε ο ίδιος το δώρο.

Οι αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης έχουν το δικαίωμα να κρατήσουν τα δώρα που τους δίνονται εφόσον η αξία τους είναι μικρότερη των 390 δολαρίων, όμως εφόσον επιθυμούν να κρατήσουν δώρα μεγαλύτερης αξίας, θα πρέπει να καταβάλουν τα χρήματα για να τα αγοράσουν.

Η New York Times, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές, αναφέρει ότι η κυβέρνηση δεν έλαβε ποτέ τα χρήματα για το μπουκάλι ουίσκι που λείπει.

Η εφημερίδα προσθέτει ότι είναι ασυνήθιστο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να ανακοινώνει δημοσίως ότι αγνοείται η τύχη ενός αντικειμένου.

Δικηγόρος του Πομπέο δήλωσε ότι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ δεν γνωρίζει τίποτα για το μπουκάλι ουίσκι.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA