Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ τα τελευταία τρία χρόνια έχει γίνει η πιο αναγνωρίσιμη ακτιβίστρια στον πλανήτη θέτοντας τους ηγέτες προ των ευθυνών τους για την κλιματική αλλαγή. 

Στο πρώτο τεύχος του περιοδικού στην Σκανδιναβία, ο λόγος και το εξώφυλλο δόθηκαν στην Γκρέτα Τούνμπεργκ για μια συνέντευξη με το επιτελείο του περιοδικού και μια φωτογράφιση σε ένα δάσος λίγο έξω από την Στοκχόλμη παρέα με τον Στρένγκουρ, ένα άλογο με καταγωγή από την Ισλανδία.Στις φωτογραφίες η Γκρέτα Τούνμπεργκ χαϊδεύει το πανέμορφο αυτό άλογο ή ποζάρει σκεπτική, φορώντας χοντρά μάλλινα ρούχα και ένα oversized παλτό.

https://twitter.com/GretaThunberg/status/1424423822854397960?ref_src=twsrc^tfw

Συγκεκριμένα, αποφάσισε να μιλήσει για τη βιομηχανία της μόδας. Ομολόγησε πως δεν αγοράζει νέα ρούχα, ενώ η τελευταία φορά που το έκανε ήταν πριν από 3 χρόνια, όταν αγόρασε κάτι μεταχειρισμένο (second-hand). Γιατί το κάνει αυτό; Γιατί όπως λέει και η ίδια η βιομηχανία της μόδας μόνο καλό δεν κάνει στο περιβάλλον.

https://www.instagram.com/p/CSUhACBsX8x/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

«Πολλοί λένε ότι η βιομηχανία μόδας έχει αρχίσει να αναλαμβάνει τις ευθύνες της, ξοδεύοντας υπέρογκα ποσά σε καμπάνιες που παρουσιάζονται ως «βιώσιμες», «ηθικές», «πράσινες», και «δίκαιες». Όμως για να είμαστε ξεκάθαροι: Αυτό δεν είναι παρά μια παραπληροφόρηση. Δεν μπορείτε να παράγετε μαζικά ή να καταναλώνετε «βιώσιμα», έτσι όπως έχει διαμορφωθεί ο κόσμος σήμερα. Αυτός είναι ένας από τους πολλούς λόγους για τους οποίους χρειαζόμαστε αλλαγή συστήματος» δήλωσε, μιλώντας για το λεγόμενο greenwashing της «γρήγορης μόδας».

«Η βιομηχανία της μόδας συνεισφέρει σε μεγάλο βαθμό στην κλιματική και οικολογική κρίση. Παράλληλα, αμέτρητοι εργαζόμενοι και κοινότητες γίνονται θύματα εκμετάλλευσης προκειμένου όλοι μας να έχουμε την άνεση να φορέσουμε μοδάτα ρούχα και μετά από λίγο καιρό απλά να τα πετάξουμε» έγραψε σε αντίστοιχο tweet, με αφορμή τη φωτογράφισή της.

https://www.instagram.com/p/CSUd3t7MVXy/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η Vogue Σκανδιναβίας δέχτηκε τα σχόλια της Γκρέτα Τούνμπεργκ, υποστηρίζοντας ότι συμμερίζονται τις αξίες της για μία βιώσιμη ζωή. Στο εξώφυλλο, τα ρούχα που φορά η διάσημη ακτιβίστρια είναι από ανακυκλωμένο υλικό.

https://www.instagram.com/p/CSUjlfqMmi7/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA