Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι Ολυμπιονίκες επιστρέφουν στην πατρίδα και αντί για πανηγυρικές τελετές και παρελάσεις… απολαμβάνουν καραντίνα 28 ημερών! Οι κανόνες είναι αυστηροί και όσο κι αν νομίζαμε ότι στην Αυστραλία ο κορονοϊός έχει λυγίσει, η κατάσταση που επικρατεί για το αντίθετο μας ενημερώνει: Αυστραλοί Ολυμπιονίκες θα τεθούν σε καραντίνα 28 ημερών έπειτα από την επιστροφή τους από το Τόκιο. Dura lex sed lex...

Οι αθλητές που επιστρέφουν μέσω του Σίδνεϊ στην πολιτεία της Νότιας Αυστραλίας αντιμετωπίζουν πλέον την καραντίνα δύο εβδομάδων, δηλαδή μιας εβδομάδας επιπλέον από εκείνες που ήδη απαιτούνται για όλες τις αφίξεις από το εξωτερικό.

Η Αυστραλιανή Ολυμπιακή Επιτροπή δήλωσε: «Ενώ άλλες χώρες γιορτάζουν την επιστροφή των αθλητών τους, εμείς υποβάλλουμε στους δικούς μας σε δοκιμασία και σκληρή και μεταχείριση. Τιμωρούνται επειδή εκπροσώπησαν με υπερηφάνεια τη χώρα τους και έφεραν διάκριση από τους Ολυμπιακούς Αγώνες»!

Η μετάλλαξη «Δέλτα» τρομάζει

Δεκαέξι μέλη της Ολυμπιακής ομάδας της Αυστραλίας βρίσκονται ήδη σε καραντίνα στο Σίδνεϊ, την πρωτεύουσα της Νέας Νότιας Ουαλίας. Η κυβέρνηση της Νότιας Αυστραλίας δήλωσε ότι «Ο υψηλός κίνδυνος για το στέλεχος του Δέλτα της COVID-19 είναι ο λόγος για τις πρόσθετες προφυλάξεις», για τις οποίες η Ολυμπιακή Επιτροπή είχε υποβάλλει αίτημα εξαίρεσης, το οποίο απορρίφθηκε.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Αυστραλιανής Ολυμπιακής Επιτροπής Ματ Κάρολ τόνισε σε δήλωσή του: «Όχι μόνο οι Ολυμπιονίκες μας είναι πλήρως εμβολιασμένοι, αλλά έζησαν επί πολλές ημέρες σε μια εξαιρετικά αποστειρωμένη περιοχή στο Τόκιο, λαμβάνοντας τις μέγιστες προφυλάξεις και τώρα δοκιμάζονται για μια φορά ακόμα», είπε και διερωτήθηκε: «Δεν έχουμε λάβει καμία εξήγηση γιατί απορρίφθηκε η αίτησή μας να εξαιρεθούν αυτοί οι αθλητές».

«Κίνδυνος για την ψυχική υγεία τους»

Η καραντίνα των 28 ημερών θα μπορούσε να αποτελέσει σημαντικό κίνδυνο για τη σωματική και ψυχική υγεία των αθλητών, σύμφωνα με τον επικεφαλής της ιατρικής ομάδας του Ινστιτούτου Αθλητισμού, Ντέιβιντ Χιουζ. Η πολιτεία της Νότιας Αυστραλίας με πρωτεύουσα Αδελαΐδα, έχει πληθυσμό πάνω από 1,7 εκατομμύρια και βρίσκεται στην πιο άνυδρη περιοχή της Αυστραλίας.

Η Αυστραλία έχει καταγράψει λιγότερα από 37.000 κρούσματα COVID-19 κατά τη διάρκεια της πανδημίας και έναν αριθμό νεκρών κάτω από 1.000, πολύ λιγότερο από πολλές άλλες ανεπτυγμένες χώρες. Ο φόβος φυλάει τα έρμα ή η υπερβολή είναι μια αλήθεια που χάνει την ψυχραιμία της;

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA