Μενού
  • Α-
  • Α+

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τον 23χρονο Jake Davison που αιματοκύλισε το Πλίμουθ το βράδυ της Πέμπτης (12/8), σκοτώνοντας πέντε άτομα -μεταξύ των οποίων ένα 5χρονο κοριτσάκι- πριν αυτοκτονήσει. Οπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail, ο 23χρονος που εργαζόταν ως μαθητευόμενος χειριστής γερανού, ήταν φανατικός YouTuber και στα βίντεο που αναρτούσε φαίνεται πως είχε εμμονή με την εμφάνισή του ενώ δήλωνε πως θα ήθελε να είναι ο «Εξολοθρευτής».

Δημοσίευε συχνά βίντεο στο κανάλι του στο YouΤube, στα οποία εμφανιζόταν ο ίδιος να γυμνάζεται, ενώ πρόσφατα είχε ανεβάσει ένα δεκάλεπτο βίντεο στο οποίο μιλούσε για τη ζωή του που «στηρίζεται στην εναντίωση προς εσάς», για την ανθρωπότητα που βρίσκεται «στα πρόθυρα της εξαφάνισης», αλλά και για το ότι είναι απωθητικός προς το αντίθετο φύλο. Αναδημοσίευε επίσης βίντεο με ακραία βίαιες σκηνές από βιντεοπαιχνίδια.

Στην πιο πρόσφατη μετάδοση που έκανε μέσα από το υπνοδωμάτιό του, ο ίδιος έλεγε: «Ξυπνάς και κοιτάς τον τοίχο και σκέφεσαι ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει, αλλά εγώ είμαι ακόμα στην ίδια θέση, στην ίδια περίοδο της ζωής, ακόμα ένα γαμ...νο κάτι, αυτός ο γαμ...νος παρθένος, χοντρός και άσχημος. Μερικές φορές μου αρέσει να σκέφτομαι, ξέρεις, ότι είμαι ο Εξολοθρευτής ή κάτι τέτοιο. Και παρόλο που, ξέρετε, φτάνει σχεδόν σε μία πλήρη αποτυχία του συστήματος, ο ίδιος προσπαθεί να εκπληρώσει την αποστολή του».

Δείτε το βίντεο:

«Πυροβολούσε κόσμο στον δρόμο»

Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, κάτοικοι στο Πλίμουθ άκουσαν δυνατούς κρότους και πυροβολισμούς προτού φθάσει στην περιοχή η αστυνομία. Η Σάρον, αυτόπτης μάρτυρας η οποία δεν θέλησε να δώσει το επώνυμό της στο BBC, αφηγήθηκε πως αρχικά άκουσε κραυγές και κατόπιν πυροβολισμούς. Ο οπλοφόρος «έριξε την πόρτα ενός σπιτιού κι άρχισε να ρίχνει» είπε. «Βγήκε από το σπίτι συνεχίζοντας να ρίχνει, πυροβολούσε κόσμο στον δρόμο».

Ο Ρόμπερτ Πίνκερτον, άλλος αυτόπτης μάρτυρας, είπε στο βρετανικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ότι «έστριβε μια γωνία του δρόμου» όταν «έπεσε πάνω σ’ έναν τύπο οπλισμένο με τουφέκι», ντυμένο στα μαύρα.

Κάνοντας λόγο για «σοκαριστικά» γεγονότα, χωρίς να δώσει καμιά διευκρίνιση για τη φύση τους, η υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης των Συντηρητικών, η Πρίτι Πατέλ, κάλεσε «τους πάντες να παραμείνουν ψύχραιμοι, να ακολουθούν τις συστάσεις της αστυνομίας και να επιτρέψουν στις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών μας να κάνουν τη δουλειά τους».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA