Μενού
  • Α-
  • Α+

Τρομάζουν οι θερμοκρασίες που καταγράφονται σε μία μετά την άλλη τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου. Λίγες ημέρες μετά τους 48,8 βαθμούς που κατέγραψε το θερμόμετρο στις Συρακούσες της Σικελίας, ρεκόρ ζέστης σημειώθηκε και στην Ισπανία με τον καύσωνα να «καίει» τη χώρα της Ιβηρικής.

Διαβάστε ακόμη: Κλιματική αλλαγή: Φλέγεται η νότια Ευρώπη και από φωτιές και από καύσωνα

Χθες καταρρίφθηκε το απόλυτο ρεκόρ θερμοκρασίας στη χώρα με τους 47,4 βαθμούς Κελσίου που καταγράφηκαν στο Μοντόρο, στη νότια επαρχία της Κόρδοβα, σύμφωνα με την ισπανική μετεωρολογική υπηρεσία (AEMET). «Πρόκειται για την υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί στην Ισπανία», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος τύπου της AEMET Ρουμπέν ντελ Κάμπο, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για προσωρινά δεδομένα που θα πρέπει να επικυρωθούν τις επόμενες ημέρες.

Η θερμοκρασία αυτή, η οποία καταγράφηκε χθες το απόγευμα, είναι υψηλότερη από το προηγούμενο ρεκόρ, που είχε σημειωθεί στις 13 Ιουλίου του 2017 στην ίδια περιοχή. Λίγο μετά, ο υδράργυρος έφθασε τους 46,9 βαθμούς στο αεροδρόμιο της Κόρδοβας. Το κύμα καύσωνα συνεχίζεται σήμερα στην Ισπανία με τα θερμόμετρα να δείχνουν πάνω από 45 βαθμούς Κελσίου σε πολλές περιοχές.

https://twitter.com/EslavaPaco/status/1426826801012256768?ref_src=twsrc^tfw
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA