ΔΙΕΘΝΗ
20/08/2021 01:50

Αφγανιστάν - Σπαρακτική έκκληση από αθλήτρια για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο: «Βοηθήστε με να αγωνιστώ»

Σε βίντεο που ανήρτησε από την Καμπούλ, η Αφγανή αθλήτρια ζητά βοήθεια προκειμένου να μπορέσει να αγωνιστεί στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και εξηγεί στα Φαρσί ότι νιώθει «φυλακισμένη»

Αφγανιστάν - Σπαρακτική έκκληση από αθλήτρια για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο: «Βοηθήστε με να αγωνιστώ»
H Ζakia Khudadadi (Φωτογραφίες: Youtube / Associated Press)
Ανάγνωση:

Εκκληση να φτάσει στο Τόκιο και να μπορέσει να αγωνιστεί στους Παραολυμπιακούς Αγώνες έκανε η αθλήτρια Ζakia Khudadadi, λίγο μετά αφού οι Ταλιμπάν ανέλαβαν τον έλεγχο του Αφγανιστάν. Η αθλήτρια κάνει έκκληση για βοήθεια, βλέποντας το όνειρό της να γίνει η πρώτη γυναίκα αθλήτρια του Αφγανιστάν που συμμετέχει σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, να πέφτει στο κενό.

Η Khudadadi, η οποία αγωνίζεται στο ταεκβοντό, έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο από την Καμπούλ στο οποίο εξηγεί στα Φαρσί ότι νιώθει «φυλακισμένη» και ότι νιώθει ότι είναι βάρος στην οικογένειά της που δεν έχει αρκετό φαγητό να ταΐσει τα μικρά παιδιά.

«Σας ζητώ από όλους να με βοηθήσετε. Η πρόθεσή μου είναι να συμμετάσχω στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020, κρατήστε το χέρι μου και βοηθήστε με. Σας παροτρύνω όλους, από τις γυναίκες σε όλο τον κόσμο, ιδρύματα για την προστασία των γυναικών, από όλες τις κυβερνητικές οργανώσεις, να μην αφήσετε τα δικαιώματα μιας γυναίκας υπηκόου του Αφγανιστάν να αφαιρεθούν τόσο εύκολα. Το γεγονός ότι εμείς οι ίδιες έχουμε βγάλει τον εαυτό μας από αυτήν την κατάσταση, ότι έχουμε πετύχει τόσα πολλά, δεν μπορεί να θεωρηθεί ασήμαντο. Έχω υποφέρει πολύ, δεν θέλω ο αγώνας μου να είναι μάταιος και χωρίς κανένα αποτέλεσμα» λέει στο βίντεό της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΤΟΚΙΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ