Μενού
  • Α-
  • Α+

Ένας Βρετανός καταδικάστηκε σε φυλάκιση έξι εβδομάδων επειδή δεν φορούσε μάσκα για τον κορονοϊό και για επίθεση σε αστυνομικούς, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές της Σιγκαπούρης. Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ ο Μπέντζαμιν Γκλεν, ο οποίος είχε συλληφθεί μετά τη μετάδοση τον Μάιο ενός βίντεο που έγινε viral, στο οποίο εμφανιζόταν χωρίς μάσκα μέσα σε τρένο στη Σιγκαπούρη, καταδικάστηκε χθες, Τετάρτη, σε ποινή φυλάκισης άνευ αναστολής.

Σε δηλώσεις του δικαστικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι: «Η καταδίκη στην υπόθεση του Γκλεν Μπέντζαμιν (...) αφορά φυλάκιση έξι εβδομάδων και θα επιβληθεί από τις 19 Ιουλίου» Να σημειωθεί ότι η χώρα αυτή της νοτιοανατολικής Ασίας, η οποία έχει αντιμετωπίσει με επιτυχία την πανδημία του κορονοϊού, από την αρχή είχε υιοθετήσει αυστηρές κυρώσεις για όσους παραβίαζαν τα μέτρα κατά της διασποράς.

Ο σαραντάχρονος Βρετανός επιτέθηκε στους αστυνομικούς που πήγαν να τον συλλάβουν και αρνήθηκε να φορέσει μάσκα σε ακροαματική διαδικασία ενώπιον δικαστηρίου τον περασμένο μήνα. Ο Μπέντζαμιν Γκλεν κατά την διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσής του χαρακτήρισε «γελοία» και «αποτρόπαιη» τη δίκη του και επιχειρηματολόγησε ότι οι μάσκες δεν προστατεύουν από τη μόλυνση από τον κορονοϊό.

Μετά από αυτή την δήλωσή του μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, ο δικαστής ζήτησε ψυχιατρική αξιολόγηση, αλλά κρίθηκε ότι η ψυχολογική κατάσταση του Βρετανού επέτρεπε να συνεχιστεί η δίκη του. Παρ' όλα αυτά, αυτός καταδικάστηκε για παραβίαση των υγειονομικών κανόνων, για τη συμπεριφορά του απέναντι στην αστυνομία και για διατάραξη της δημόσιας τάξης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA