Μενού
  • Α-
  • Α+

Με υποκόπανο χτύπησαν τεχνικό του αμερικανικού τηλεοπτικού σταθμού CNN οι Ταλιμπάν ενώ απαίτησαν από την ανταποκρίτρια στο Αφγανιστάν Κλαρίσα Γουόρντ να καλύψει σχεδόν όλο το πρόσωπό της. Η Γουορντ έκανε ρεπορτάζ στους δρόμους της Καμπούλ, μάλιστα ήταν υπό την προστασία άλλων Ταλιμπάν και ρωτούσε γιατί χτυπούν τον κόσμο. Τα πράγματα αγρίεψαν, απάντηση δεν πήρε, μόνο διαταγή να καλύψει το πρόσωπό της.

Διαβάστε ακόμη: Αποκαλυπτική έρευνα του Reader: Πώς η Ελλάδα γίνεται στάχτη επί 40 χρόνια - Ευθύνες και παραλείψεις

Τη Γουόρντ περικύκλωσαν και Αφγανοί που είχαν δουλέψει ως μεταφραστές για τα στρατεύματα των ΗΠΑ ρωτώντας την αν ξέρει πώς θα φύγουν από τη χώρα. Υπενθυμίζεται ότι η Γουόρντ αναγκάστηκε να καλύψει το κεφάλι της αμέσως μετά την επικράτηση των Ταλιμπάν. «Οι Ταλιμπάν απλώς φωνάζουν “θάνατος στην Αμερική” αλλά ταυτόχρονα φαίνονται φιλικοί», είχε πει τις πρώτες ώρες. Νωρίτερα, μίλησε για τους «χαμογελαστούς» στρατιώτες που περπατούσαν «με τον αέρα της νίκης» μετά την κρίση της Καμπούλ, η οποία «έπεσε» μέσα σε λίγες ώρες. «Κανείς δε θα πρέπει να ανησυχεί», της είπε ένας διοικητής. «Η Αμερική ήδη πέρασε πολύ καιρό στο Αφγανιστάν, πρέπει να φύγει. Ήδη έχασε πολλές ζωές και πολλά χρήματα».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA