Μενού
  • Α-
  • Α+

«Σας παρακαλώ, οι Ταλιμπάν έρχονται για μένα». Πόνος και απόγνωση αποτυπώνονται σε ένα βίντεο στο οποίο μια νεαρή γυναίκα από το Αφγανιστάν ικετεύει τους αμερικανούς στρατιώτες στο αεροδρόμιο της Καμπούλ να της επιτρέψουν να φύγει από τη χώρα. Σύμφωνα με τον Independent, περισσότεροι από 50.000 Αφγανοί έχουν συγκεντρωθεί στο αεροδρόμιο της Καμπούλ με την ελπίδα να εγκαταλείψουν τη χώρα.Με βάση το ίδιο ρεπορτάζ, παρά τις δεσμεύσεις της Δύσης και συγκεκριμένα του Καναδά, των ΗΠΑ, και της Γερμανίας ότι θα δεχτούν πρόσφυγες, πολλές πτήσεις φεύγουν μισοάδειες.Ωστόσο, οι Ταλιμπάν έχουν συγκεντρωθεί στο αεροδρόμιο κάνοντας την πρόσβαση σε αυτό πολύ δύσκολη.https://www.youtube.com/watch?v=eqQMYifob7g

12 νεκροί γύρω από το αεροδρόμιο 

Στο χάος βυθίζονται μέρα με την ημέρα οι περιοχές έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ στο Αφγανιστάν. Οπλισμένα μέλη των Ταλιμπάν γύρω από το αεροδρόμιο έχουν καλέσει αυτούς που δεν έχουν ταξιδιωτικά έγγραφα να επιστρέψουν στα σπίτια τους, ενώ ουλάχιστον 12 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί εντός και γύρω από το αεροδρόμιο από την Κυριακή, σύμφωνα με αξιωματούχους του ΝΑΤΟ και των Ταλιμπάν. Οι πτήσεις των ΗΠΑ για την απομάκρυνση πολιτών από το αεροδρόμιο της Καμπούλ διακόπηκαν για περισσότερες από έξι ώρες χθες, Παρασκευή, καθώς οι ΗΠΑ αναζητούν χώρες που προτίθενται να δεχθούν ανθρώπους που διαφεύγουν από το Αφγανιστάν. Αυτές επαναλήφθηκαν αργότερα μέσα στην μέρα.

«Η επιχείρηση εκκένωσης στην Καμπούλ είναι μια από τις πιο δύσκολες της Ιστορίας»

Διάγγελμα προς το αμερικανικό έθνος πραγματοποίησε χθες Παρασκευή ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, αναφορικά με την επιχείρηση εκκένωσης στην Καμπούλ, την οποία χαρακτήρισε ως μια από τις «πιο δύσκολες της Ιστορίας». Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ότι «Αυτή η αποστολή εκκένωσης είναι επικίνδυνη. Ενέχει κινδύνους για τις ένοπλες δυνάμεις μας και διεξάγεται κάτω από δύσκολες συνθήκες», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια μηνύματος του στον Λευκό Οίκο προς τον αμερικανικό λαό.

«Δεν μπορώ να υποσχεθώ ποια θα είναι η τελική έκβαση», παραδέχτηκε ο Μπάιντεν, ο οποίος περιβαλλόταν από την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις, τον υπουργό Εξωτερικών Αντονι Μπλίνκεν, τον υπουργό Άμυνας Λόιντ Οστιν και τον ανώτερο σύμβουλό του για την Εθνική Ασφάλεια Τζέικ Σάλιβαν. «Αλλά ως αρχιστράτηγος, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι θα επιστρατεύσω όλα τα δυνατά μέσα», υποσχέθηκε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA