Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Φωτιές στην Ελλάδα: - Πρίγκιπας Κάρολος: Εφιάλτης οι καταστροφές στη γη του πατέρα μου

Επιστολή στη Daily Mail στην οποία δηλώνει συγκλονισμένος για τις φωτιές στην Ελλάδα, έγραψε ο Πρίγκιπας Κάρολος - «Εφιάλτης να βλέπεις τον άλλοτε γαλάζιο ουρανό να γίνεται πορτοκαλί»

Ο πρίγκιπας Κάρολος (Πηγή: Eurokinissi)
Ο πρίγκιπας Κάρολος (Πηγή: Eurokinissi)

Συγκλονισμένος δηλώνει ο Πρίγκιπας Κάρολος της Βρετανίας για τις μεγάλες φωτιές που έπληξαν την Ελλάδα. Σε επιστολή του στη Daily Mail κρούει και τον κώδωνα του κινδύνου για την κλιματική αλλαγή. «Λόγω των οικογενειακών μου δεσμών, είχα πάντα μια ιδιαίτερη αγάπη για την Ελλάδα. Εκτός από τα υπέροχα τοπία , την ιστορία και την κουλτούρα της, ο πατέρας και ο παππούς μου γεννήθηκαν εκεί, γι’ αυτό και συγκινήθηκα ιδιαίτερα όταν προσκλήθηκα στη χώρα για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την ανεξαρτησία της».

«Είναι ένας εφιάλτης να βλέπω τον ουρανό πάνω από την Πελοπόννησο, την Αττική και το νησί της Εύβοιας που κάποτε ήταν γαλάζιος, να γίνεται ανοιχτό πορτοκαλί καθώς η όμορφη φύση της χώρας, 100.000 εκτάρια δάσους και ιδιοκτησίες έγιναν βορά στις τεράστιες φλόγες. Υπήρχαν απώλειες ζωής, τραυματισμοί και εκτεταμένες καταστροφές» έγραψε ο πρίγκιπας Κάρολος.

Άκουσα Βρετανούς πυροσβέστες που έσπευσαν εκεί για βοήθεια, να λένε ότι δεν έχουν δει ποτέ τέτοιες φωτιές. Μπορώ μόνο να φανταστώ ότι μόνο οι συνάδελφοί τους που πρσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τις πυρκαγιές στην Καλιφόρνια και τον Καναδά θα έλεγαν το ίδιο» γράφει. Ο πρίγκιπας Κάρολος αναφέρεται και στην κλιματική αλλαγή λέγοντας ότι πρέπει ιδιοκτήτες μεγάλων βιομηχανιών και επιχειρήσεων να συμπράξουν στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής,Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Φωτιά #Κάρολος #Εύβοια