Μενού
  • Α-
  • Α+

Ανταλλαγή πυρών ανάμεσα στις δυνάμεις ασφαλείας του Αφγανιστάν και άγνωστους επιτιθέμενους είχε ως αποτέλεσμα ένα μέλος των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας να σκοτωθεί και άλλους τρεις να τραυματιστούν. Στο περιστατικό ενεπλάκησαν και οι δυνάμεις των ΗΠΑ και της Γερμανίας.

Διαβάστε ακόμη: Αφγανιστάν: Ο Μπάιντεν στέλνει 18 εμπορικά αεροσκάφη για την εκκένωση της Καμπούλ

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τον Μπούντεσβερ, τον ομοσπονδιακό στρατό της Γερμανίας το περιστατικό συνέβη στη βόρεια πύλη του διεθνούς αεροδρομίου της Καμπούλ. Όπως επισημάνθηκε δεν υπήρξαν τραυματισμοί στις τάξεις του γερμανικού στρατού.

https://twitter.com/Bw_Einsatz/status/1429660329718566912?ref_src=twsrc^tfw

Την ίδια ώρα αρκετές είναι κυβερνήσεις που στέλνουν αεροσκάφη στην Καμπούλ για να επαναπατρίσουν υπηκόους των χωρών τους από το Αφγανιστάν, καθώς οι ΗΠΑ, η Βρετανία και μερικές άλλες χώρες ανέπτυξαν μερικές χιλιάδες στρατιώτες για να εγγυηθούν την ασφάλεια της επιχείρησης εκκένωσης.

Η Ιαπωνία θα στείλει εντός της ημέρας στρατιωτικό αεροσκάφος στην Καμπούλ, την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, για να επαναπατρίσει πολίτες της χώρας, ανακοίνωσε ο Ιάπωνας επικεφαλής κυβερνητικός εκπρόσωπος, εν μέσω της αβεβαιότητας μετά την ανακατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν. Παράλληλα έκλεισε την πρεσβεία της στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν και τα 12 μέλη του ιαπωνικού διπλωματικού προσωπικού έχουν απομακρυνθεί ήδη από τη χώρα, ωστόσο «μικρός αριθμός» ιαπώνων υπηκόων παραμένει στην εμπόλεμη χώρα, δήλωσαν αξιωματούχοι τις τελευταίες ημέρες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA