Μενού
  • Α-
  • Α+

Μία από τις πολλές και συγκινητικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν στο Αφγανιστάν και στην δραματική προσπάθεια εκκένωσης της Καμπούλ ήταν η γέννηση ενός κοριτσιού εν ώρα πτήσης αμερικανικού στρατιωτικού αεροσκάφους. Το κοριτσάκι ήρθε στον κόσμο στην Αμερικανική Αεροπορική Βάση Ramstein στη Γερμανία και ονομάστηκε «Ριτς» από το διακριτικό σήμα του αεροπλάνου, είπε σήμερα στη διάρκεια ενημέρωσης του Τύπου στο Πεντάγωνο ο διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη Τοντ Γουόλτερς.

Διαβάστε ακόμα: Στρατιωτικό αεροπλάνο από την Ιταλία δέχτηκε πυρά ενώ έφευγε από την Καμπούλ

Τα αεροσκάφη τύπου Boeing C-17 που χρησιμοποιεί η αμερικανική πολεμική αεροπορία χρησιμοποιούν συχνά το διακριτικό σήμα «Reach» ακολουθούμενο από έναν συνδυασμό αριθμών. Το σαββατοκύριακο ο αμερικανικός στρατός έγραψε στο Twitter ότι στη διάρκεια μιας πτήσης από το Κατάρ προς τη Γερμανία έπιασαν οι πόνοι μια έγκυο Αφγανή, η οποία μάλιστα εμφάνισε επιπλοκές.

Η κατάστασή της βελτιώθηκε όταν το αεροσκάφος κατέβηκε σε χαμηλότερο ύψος προκειμένου να αυξήσει την πίεση, γεγονός που συντέλεσε στο να σωθεί η ζωή της. Στρατιώτες βοήθησαν να την Αφγανή να φέρει στον κόσμο το μωρό της μέσα στο αεροσκάφος, προτού η γυναίκα μεταφερθεί με το νεογέννητο προς ένα κοντινό νοσοκομείο.

Όπως είπε ο Γουόλτερς, έκτοτε ο αμερικανικός στρατός ήρθε σε επικοινωνία με τους γονείς του νεογέννητου. «Όπως μπορείτε εύκολα να φανταστείτε, ως πιλότος μαχητικών της Πολεμικής Αεροπορίας, το όνειρό μου είναι να δω αυτό το μικρό παιδί ονόματι Ριτς να μεγαλώνει, να είναι αμερικανίδα πολίτης και να πετάει αμερικανικά μαχητικά» αστειεύτηκε ο Γουόλτερς.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA