Μενού
  • Α-
  • Α+

Η εταιρεία Les canards de Paris, οι Πάπιες του Παρισιού, εγκαινίασε μια πρωτότυπη ξενάγηση στην Πόλη του Φωτός: οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν το Παρίσι διατρέχοντας τους δρόμους του και διαπλέοντας τον Σηκουάνα, επιβαίνοντας στον «Marcel le canard», την «πάπια Μαρσέλ», το πρώτο αμφίβιο πούλμαν της Γαλλίας.

Διαβάστε ακόμη: Σανίδες του σερφ διαφορετικές από τις συνηθισμένες - Ζωγραφισμένες με πλάσματα της θάλασσας

Ο «Μαρσέλ» - του οποίου το εμπρόσθιο τμήμα φέρνει προς πάπια μιας και ο ίδιος είναι «πάπια» - ξεκινά από το Πεδίον του Άρεως (Champs de Mars) και περνά από τα πιο εμβληματικά τοπόσημα του Παρισιού· συμπεριλαμβανομένου του Πύργου του Άιφελ, της γέφυρας Pont Alexandre III, των Champs-Elysées και της Arc de Triomphe.

Στη συνέχεια, μπαίνει στα νερά του Σηκουάνα και περνάει δίπλα από το La Seine Musicale, τον συναυλιακό χώρο στη νήσο Seguin που σχεδίασαν οι Shigeru Ban και Jean de Gastines, τους κήπους Saint-Cloud και την όλο ουρανοξύστες La Défense.

Τέλος, κατευθύνεται στο σημείο εκκίνησης της περιήγησης, μπροστά από τον Πύργο του Άιφελ. Η ξενάγηση γίνεται στα γαλλικά ή στα αγγλικά και η πλήρης περιήγηση διαρκεί περίπου 1 ώρα και 45 λεπτά, εκ των οποίων τα 20 λεπτά στο νερό. Είναι προφανές ότι στους συμμετέχοντας δίνονται σωσίβια.

Μετά από την επιτυχία του «Marcel le canard» - τα δύο τρίτα του οποίου κατασκευάστηκαν επί γαλλικού εδάφους - η Les canards de Paris εργάζεται τώρα στον σχεδιασμό ενός πλήρους ηλεκτροκίνητου αμφίβιου πούλμαν.

Οι φιλοπερίεργοι μπορούν για περισσότερες εικόνες να επισκεφθούν τον λογαριασμό στο Instagram της Les canards de Paris

https://www.instagram.com/p/CS4zsSUo0vi/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA