Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι Ηνωμένες Πολιτείες απείλησαν το Ισλαμικό Κράτος με αντίποινα μετά τη σημερινή πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο Αφγανιστάν, κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, ενώ δηλώνουν ότι περιμένουν κι άλλες επιθέσεις. «Εάν μπορέσουμε να βρούμε ποιοί συνδέεται με αυτή, θα τους καταδιώξουμε», δήλωσε αναφερόμενος στις επιθέσεις ο διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή, στρατηγός Κένεθ Μακένζι σε συνέντευξη Τύπου, τονίζοντας ότι εξακολουθούν να υπάρχουν άλλες «επικείμενες» απειλές.

Διαβάστε ακόμη: Το Ισλαμικό Κράτος πίσω από την επίθεση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ - Εκτίμηση για 60 νεκρούς, σοκαριστικά βίντεο

Λίγο νωρίτερα η τζιχαντιστική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 12 Αμερικανοί στρατιώτες μαζί περίπου 60 Αφγανούς αμάχους ανάμεσα στους οποίους γυναίκες και παιδιά.Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναμένεται να προβεί σε δηλώσεις τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Καμπανάκι από το Foreign Office

Για «υψηλό κίνδυνο τρομοκρατικής επίθεσης» γύρω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ προειδοποίησετο Foreign Office. «Η κατάσταση όσον αφορά την ασφάλεια στο Αφγανιστάν παραμένει εξαιρετικά ρευστή. Υπάρχει μια συνεχιζόμενη και μεγάλη απειλή τρομοκρατικής επίθεσης. Μην ταξιδεύετε στο Διεθνές Αεροδρόμιο Χαμίντ Καρζάι», αναφέρει η ταξιδιωτική οδηγία του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ μίλησε τηλεφωνικά με τον Αμερικανό ομόλογό του, τον Άντονι Μπλίνκεν και του εξέφρασε τα συλλυπητήρια της βρετανικής κυβέρνησης για τον θάνατο Αμερικανών στρατιωτών στην Καμπούλ. «Πλήρωσαν την υπέρτατη θυσία ενώ βοηθούσαν άλλους να φτάσουν στην ασφάλεια. Θέλω επίσης να εκφράσω συλλυπητήρια στις οικογένειες όλων των Αφγανών που σκοτώθηκαν η τραυματίστηκαν. Είναι τραγικό που ενώ αναζητούσαν την ασφάλεια υπέφεραν στα χέρια των τρομοκρατών», πρόσθεσε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA