Μενού
  • Α-
  • Α+

Φόβους πως θα υπάρξουν και νέα τρομοκρατικά χτυπήματα από το Ισλαμικό Κράτος, ανάλογα με τη χθεσινή διπλή επίθεση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ εκφράζουν οι Αμερικανοί όσο πλησιάζει η προθεσμία της 31ης Αυγούστου για την επιχείρηση εκκένωσης από το Αφγανιστάν.

Διαβάστε ακόμη: Τζο Μπάιντεν για Ισλαμικό Κράτος: Θα τους κάνουμε να πληρώσουν για την Καμπούλ

Όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα της Washington Post οι αμερικανικές δυνάμεις προετοιμάζονται για μία ενδεχόμενη νέα επίθεση. «Πιστεύουμε ότι είναι η επιθυμία τους να συνεχίσουν αυτές τις επιθέσεις και αναμένουμε πως θα συνεχιστούν» δήλωσε ο στρατηγός Κένεθ Φρανκ Μανένζι, επικεφαλής της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ. 

Περιέγραψε, δε, τα μέτρα ασφαλείας που ισχύουν, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλειας των ορίων του αεροδρομίου και της χρήσης αντιπυραυλικών και συστημάτων όλμων, καθώς και την ανταλλαγή πληροφοριών με τους μαχητές των Ταλιμπάν που βρίσκονται στα σημεία ελέγχου έξω από το αεροδρόμιο. 

Από τις επιθέσεις του ISIS την Πέμπτη έχασαν τη ζωή τους 13 Αμερικανοί στρατιωτικοί, 10 πεζοναύτες, δύο στρατιώτες και ένα μέλος του Πολεμικού Ναυτικού. Την ίδια στιγμή δεκάδες Αφγανοί σκοτώθηκαν στις δύο εκρήξεις στις πύλες του διεθνούς αεροδρομίου της Καμπούλ και ενός κοντινού ξενοδοχείου.

https://twitter.com/rajsahaofficial/status/1430923789903093762?ref_src=twsrc^tfw

Στοιχεία Αμερικανών στα χέρια Αφγανών

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Politico Αμερικανοί αξιωματούχοι στην Καμπούλ έδωσαν στους Ταλιμπάν μία λίστα με ονόματα Αμερικανών πολιτών, προσώπων που έχουν λάβει την πράσινη κάρτα, αλλά και Αφγανών συνεργατών προκειμένου να επιτραπεί η είσοδος τους στην εξωτερική περίμετρο του αεροδρομίου της πόλης που ελέγχεται από τους ενόπλους αντάρτες. Όπως σημειώνεται η επιλογή αυτή προκάλεσε οργή στα παρασκήνια, τόσο από μέλη του Κογκρέσου, όσο και από στρατιωτικούς αξιωματούχους στην Ουάσινγκτον.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA