Μενού
  • Α-
  • Α+

Συναγερμός έχει σημάνει για μία ακόμα φορά στην Καμπούλ, καθώς προκλήθηκε ισχυρή έκρηξη χωρίς να υπάρχουν ακόμα πληροφορίες για θύματα ή τραυματίες. Οι πρώτες εικόνες από βίντεο και φωτογραφίες κάνουν ήδη το γύρο των social media και δείχνουν καπνούς, από το σημείο, όπου σημειώθηκε η έκρηξη, μόλις λίγες ημέρες μετά την τρομοκρατική επίθεση του ISIS στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν, που κόστισε τη ζωή σε περίπου 200 ανθρώπους.

Επειτα από την επίθεση αυτή, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το αφγανικό παράρτημα του Ισλαμικού Κράτους, το ΙSIS-K, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, προειδοποίησε ότι είναι «πολύ πιθανή» μια νέα τρομοκρατική επίθεση.

Δύο αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο Reuters ότι άκουσαν μια έκρηξη που πρέπει να οφείλεται σε επίθεση με ρουκέτα. Όπως μετέδωσε το BBC πριν από λίγο, ένας αξιωματούχος του αφγανικού υπουργείου Υγείας δήλωσε ότι πράγματι σημειώθηκε μια έκρηξη που προκλήθηκε από επίθεση με ρουκέτα η οποία έπληξε μια κατοικία κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ. Η ίδια πηγή επισήμανε ότι δεν επλήγη το αεροδρόμιο. Ακόμη δεν υπάρχουν πληροφορίες για τυχόν θύματα.

https://twitter.com/HNajafizada/status/1431957252420902914?ref_src=twsrc^tfwhttps://twitter.com/HNajafizada/status/1431960099275354112?ref_src=twsrc^tfwhttps://twitter.com/HNajafizada/status/1431961063910674437?ref_src=twsrc^tfw

Ο Μπάιντεν θα υποδεχτεί τα φέρετρα των νεκρών στην επίθεση στην Καμπούλ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κατευθύνεται αυτή την ώρα προς την Αεροπορική Βάση Ντόβερ για να αποτίσει φόρο τιμής προς τους Αμερικανούς στρατιώτες, οι οποίοι σκοτώθηκαν στην επίθεση αυτοκτονίας, η οποία σημειώθηκε στη διάρκεια της επιχείρησης απομάκρυνσης πολιτών από το αεροδρόμιο της Καμπούλ την περασμένη εβδομάδα.

Από την επίθεση ενός καμικάζι του Ισλαμικού Κράτους έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ την Πέμπτη σκοτώθηκαν πολλές δεκάδες Αφγανοί και 13 Αμερικανοί στρατιώτες. Ο Μπάιντεν αναμένεται να υποδεχτεί τα φέρετρα με τα λείψανα των αμερικανικών στρατιωτών, τα οποία θα επιστραφούν με αεροπλάνο στην πατρίδα τους, τις ΗΠΑ. Παρούσες αναμένεται να είναι και οι οικογένειες των θυμάτων. Η επίθεση της Πέμπτης, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το ISIS-K, το αφγανικό παράρτημα του Ισλαμικού Κράτους, ήταν η πιο αιματηρή για τις αμερικανικές δυνάμεις που υπηρετούν στο Αφγανιστάν την τελευταία δεκαετία.

Η επίθεση σημειώθηκε στην πύλη του αεροδρομίου όπου χιλιάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στην προσπάθειά τους να φύγουν από τη χώρα.

Η κατάσταση που επικρατεί στο Αφγανιστάν μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν στις 15 Αυγούστου αποτελεί την μεγαλύτερη πρόκληση για την εξωτερική πολιτική του Αμερικανού προέδρου από τότε που ανέλαβε την εξουσία.

Ο Μπάιντεν έχει δεσμευτεί ότι θα τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι. Χθες ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε δύο ενόπλους του ISIS-K με επίθεση drone στο Αφγανιστάν.

Προσγειώθηκε στην Αγγλία το τελευταίο μεταγωγικό αεροσκάφος με Βρετανούς στρατιώτες    

Το τελευταίο μεταγωγικό αεροσκάφος με Βρετανούς στρατιώτες από το Αφγανιστάν προσγειώθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News. Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε νωρίτερα ότι το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας Καμπούλ στο Αφγανιστάν.

Τώρα, το μεταγωγικό αεροσκάφος έχει προσγειωθεί στην αεροπορική βάση του Μπράιζ Νόρτον, σύμφωνα με το ίδιο τηλεοπτικό κανάλι.

Αρκετές χώρες πραγματοποίησαν επιχειρήσεις απομάκρυνσης, για την αερομεταφορά των υπηκόων τους, αλλά και Αφγανών πολιτών που συνεργάστηκαν με τις ξένες αποστολές, μετά την κατάληψη της Καμπούλ από τους Ταλιμπάν στις 15 Αυγούστου.

Το ισλαμικό κίνημα ανακοίνωσε ότι δεν θα επιτρέψει την πραγματοποίηση αποστολών απομάκρυνσης ανθρώπων από το Αφγανιστάν, μετά την καταληκτική ημερομηνία της 31ης Αυγούστου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA