Μενού
  • Α-
  • Α+

Το γύρο του κόσμου κάνει η φωτογραφία των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων με τον τελευταίο Αμερικανό αξιωματικό του αμερικανικού Στρατού να επιβιβάζεται στο μεταγωγικό αεροπλάνο όντας ο τελευταίος Αμερικανός που πατά το πόδι του σε αφγανικό έδαφος. Ο υποστράτηγος Κρις Ντόναχιου, διοικητής της 82ης αερομεταφερόμενης μεραρχίας, έχει αποθανατιστεί να επιβιβάζεται στην τελευταία πτήση που αναχώρησε, το βράδυ της Δευτέρας, από το διεθνές αεροδρόμιο Χαμίντ Καρζάι της Καμπούλ. Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη μέσα από διόπτρα νυχτερινής όρασης.

«Ο τελευταίος Αμερικανός στρατιώτης εγκατέλειψε το Αφγανιστάν», ανέφερε η USCENTCOM μέσω Twitter. Η οριστική αποχώρηση του αμερικανικού στρατού από το Αφγανιστάν αποπερατώθηκε χθες. Η τελευταία πτήση αναχώρησε από την Καμπούλ λίγο πριν από τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα). Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους άφησαν το Αφγανιστάν στα χέρια των Ταλιμπάν — των ισλαμιστών που ανέτρεψαν στα τέλη του 2001, όταν εισέβαλαν στη χώρα.

https://twitter.com/DeptofDefense/status/1432492782837501956?ref_src=twsrc^tfw

Οι ΗΠΑ υπέστησαν τις περισσότερες απώλειες από όλες τις χώρες του διεθνούς συνασπισμού που συμμετείχαν στη σύρραξη: πάνω από 2.460 μέλη των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του πιο μακρόχρονου πολέμου στην αμερικανική ιστορία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA