Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι τελευταίες πτήσεις από αμερικανικά και βρετανικά αεροσκάφη πέταξαν στον αέρα του Αφγανιστάν και η χώρα γυρίζει σελίδα στην ιστορία της. Ο απεγκλωβισμός ξένων υπηκόων και Αφγανών πολιτών που είχαν συνεργαστεί με τις δυτικές δυνάμεις ολοκληρώθηκε και, όπως αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ, οι Ταλιμπάν φόρεσαν αμερικανικές στρατιωτικές στολές και πανηγύρισαν δίπλα σε αεροσκάφη που άφησαν οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ. 

Διαβάστε ακόμη: Μπάιντεν για Αφγανιστάν: Πετυχημένη η απόφαση εκκένωσης - Θα επιστρέψουν και οι τελευταίοι Αμερικανοί

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, επίλεκτες δυνάμεις των Ταλιμπάν βρέθηκαν στο αεροδρόμιο της Καμπούλ μετά την ολοκλήρωση της αποχώρησης των Αμερικανών και πανηγύρισαν φορώντας τις στολές. 

Επίσης στην πόλη Χοστ υποστηρικτές των Ταλιμπάν  περιέφεραν φέρετρα καλυμμένα με αμερικανικές και σημαίες του ΝΑΤΟ.

Πανηγυρικές ήταν και οι... παρελάσεις στην Κανταχάρ όπου πλήθος κόσμου ξεχύθηκε στους δρόμους για να γιορτάσει την αποχώρηση των ξένων δυνάμεων από το Αφγανιστάν. 

https://www.youtube.com/watch?v=UzzgBI6kmGg

Ο τελευταίος Αμερικανός στρατιώτης αποχωρεί από την Καμπούλ

Στο μεταξύ το γύρο του κόσμου κάνει η φωτογραφία των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων με τον τελευταίο Αμερικανό αξιωματικό του αμερικανικού Στρατού να επιβιβάζεται στο μεταγωγικό αεροπλάνο όντας ο τελευταίος Αμερικανός που πατά το πόδι του σε αφγανικό έδαφος. Ο υποστράτηγος Κρις Ντόναχιου, διοικητής της 82ης αερομεταφερόμενης μεραρχίας, έχει αποθανατιστεί να επιβιβάζεται στην τελευταία πτήση που αναχώρησε, το βράδυ της Δευτέρας, από το διεθνές αεροδρόμιο Χαμίντ Καρζάι της Καμπούλ. Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη μέσα από διόπτρα νυχτερινής όρασης.

https://twitter.com/DeptofDefense/status/1432492782837501956?ref_src=twsrc^tfw

«Ο τελευταίος Αμερικανός στρατιώτης εγκατέλειψε το Αφγανιστάν», ανέφερε η USCENTCOM μέσω Twitter. Η οριστική αποχώρηση του αμερικανικού στρατού από το Αφγανιστάν αποπερατώθηκε χθες. Η τελευταία πτήση αναχώρησε από την Καμπούλ λίγο πριν από τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα). Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους άφησαν το Αφγανιστάν στα χέρια των Ταλιμπάν — των ισλαμιστών που ανέτρεψαν στα τέλη του 2001, όταν εισέβαλαν στη χώρα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA