Μενού
  • Α-
  • Α+

Ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι της Ακτής Ελεφαντοστού αναγκάστηκε να απολογηθεί δημόσια  μετά την προβολή εκπομπής όπου ζητήθηκε από καλεσμένο που συστήθηκε ως «πρώην βιαστής» να δείξει πώς κακοποίησε τα θύματά του, χρησιμοποιώντας μια κούκλα. Η εκπομπή μεταδόθηκε την περασμένη Δευτέρα σε prime time από το κανάλι Nouvelle Chaine Ivorienne (NCI), προκαλώντας τεράστια κατακραυγή στη χώρα, με τουλάχιστον 37.500 ανθρώπους να υπογράφουν για την παραδειγματική τιμωρία των παρουσιαστών και των εμπλεκομένων.

Διαβάστε ακόμη: Ρούμπεν Σεμέδο: «Μου έδωσε αρκουδάκι της κόρης του κι έκανε το ίδιο με τον φίλο του» - Συγκλονίζει η 17χρονη

Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, ο παρουσιαστής βοήθησε τον βιαστή να «στήσει» την κούκλα, ενώ του έκανε ερωτήσεις για το αν προτιμούσε τα «λεπτά ή τα παχύσαρκα» θύματα και εάν θεωρούσε ότι τα θύματά του «το απολάμβαναν».

Το ανεξάρτητο ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο της χώρας γνωστοποίησε τη διαθεσιμότητα του δημοφιλούς παρουσιαστή Yves de Mbella, εξηγώντας σε ανακοίνωσή του πως το εν λόγω απόσπασμα περιείχε απρεπή γλώσσα και το περιοχέμενό του συνιστούσε ανοχή στο βιασμό και προσβολή στη γυναικεία αξιοπρέπεια. 

Το περιστατικό έγινε γνωστό και εκτός της Ακτής Ελεφαντοστού και «καταδικάστηκε» από πολλούς πολίτες, κυρίως μέσω του διαδικτύου. «Πείτε μου ότι ονειρεύομαι», έγραψε στο Facebook η δημοφιλής ράπερ, Priss’K. «Είναι αηδιαστικό, απαράδεκτο και ασεβές, ιδιαίτερα απέναντι στις γυναίκες».

«Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη που σόκαρα το κοινό, η πρόθεσή μου ήταν να προσφέρω ενημέρωση γύρω από το ζήτημα», έγραψε ο παρουσιαστής στο Facebook. «Ζητώ συγγνώμη από όλα τα θύματα βιασμού που προσεβλήθησαν από όσα ειπώθηκαν και όσα δείξαμε στο χθεσινό επεισόδιο». Το κανάλι NCI επίσης απολογήθηκε για την προβολή του συγκεκριμένου επεισοδίου και ανακοίνωσε ότι το τελευταίο επεισόδιο της εκπομπής για αυτή τη σεζόν, το οποίο είχε προγραμματιστεί για την επόμενη Παρασκευή, δεν πρόκειται να προβληθεί.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA