Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Αφγανιστάν: Εκατοντάδες απελπισμένοι διασχίζουν την έρημο για να γλιτώσουν από τους Ταλιμπάν

Το βίντεο απεικονίζει άνδρες, γυναίκες και παιδιά, να κατευθύνονται πιθανότατα στην Τουρκία, ενώ πολλοί από αυτούς ευελπιστούν να φθάσουν στη Βρετανία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες - Το ταξίδι τους διαρκεί τουλάχιστον τέσσερις ώρες

Οι εικόνες είναι συγκλονιστικές που έρχονται από το Αφγανιστάν. Ατελείωτα καραβάνια ανθρώπων διασχίζουν την έρημο που βρίσκεται στα σύνορα Πακιστάν και Ιράν. Αφγανοί, κάθε ηλικίας, έγκυες και βρέφη, ξεκινούν ένα επικίνδυνο ταξίδι, ευελπιστώντας να ξεφύγουν από τον εφιάλτη των Ταλιμπάν.

Σύμφωνα με την Daily Mail, το βίντεο απεικονίζει άνδρες, γυναίκες και παιδιά, να κατευθύνονται πιθανότατα στην Τουρκία, ενώ πολλοί από αυτούς ευελπιστούν να φθάσουν στη Βρετανία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Το ταξίδι τους διαρκεί τουλάχιστον τέσσερις ώρες και το έδαφος είναι ανώμαλο. Ο πρώτος τους σταθμός είναι το Πακιστάν και από εκεί συνεχίζουν το ταξίδι τους μαζί με Ιρανούς λαθρέμπορους.

Το τεράστιο ταξίδι των Αφγανών – σύμφωνα με την Daily Mail – ξεκινά από την ερημική Νιμρούζ, την πιο αραιοκατοικημένη επαρχία του Αφγανιστάν, που καλύπτεται σε μεγάλο βαθμό από ερήμους και βουνά.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Αφγανιστάν #Ταλιμπάν #Πρόσφυγες

Best of Internet