ΔΙΕΘΝΗ
03/09/2021 01:10

Virgin Galactic: Τι πήγε στραβά στην ιστορική πτήση του Ρίτσαρντ Μπράνσον στο Διάστημα

Η FAA διερευνά την απόκλιση πορείας του αεροσκάφους διαστημικού τουρισμού SpaceShipTwo, στην ιστορική πτήση της 11ης Ιουλίου, με την οποία ο Ρίτσαρντ Μπράνσον βρέθηκε στο Διάστημα

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Virgin Galactic: Τι πήγε στραβά στην ιστορική πτήση του Ρίτσαρντ Μπράνσον στο Διάστημα
Πηγή: Associated Press
Ανάγνωση:

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι διερευνά την απόκλιση κατά την πορεία καθόδου του διαστημικού αεροσκάφους της Virgin Galactic κατά την ιστορική πτήση της 11ης Ιουλίου, στην οποία συμμετείχε ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος Ρίτσαρντ Μπράνσον. Το περιοδικό «The New Yorker» είχε αναφέρει προηγούμενα, ότι η FAA διερευνούσε την εκτός πορείας κάθοδο του διαστημικού αεροσκάφους SpaceShipTwo.

Ένας εκπρόσωπος της FAA δήλωσε στο Reuters ότι το αναφερόμενο διαστημικό σκάφος «παρέκκλινε από τις οδηγίες του ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας καθώς επέστρεφε στο πεδίο προσγείωσης Spaceport America. Η έρευνα της FAA συνεχίζεται». H Virgin Galactic δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε αιτήματα σχολιασμού του Reuters.

Η εταιρεία είχε δηλώσει στο ίδιο περιοδικό ότι δεν είχε αρχικά ενημερώσει την FAA για την απόκλιση της πορείας καθόδου και ότι συνεργάζεται με την ίδια υπηρεσία προκειμένου να επικαιροποιήσει τις σχετικές διαδικασίες ενημέρωσης. Το αεροσκάφος πέταξε εκτός του εναέριου χώρου, ο οποίος είχε διατεθεί για την πτήση του, για ένα λεπτό και 41 δευτερόλεπτα, πρόσθεσε. Σύμφωνα με το ίδιο περιοδικό, στη διάρκεια της πτήσης άναψε ένα προειδοποιητικό κόκκινο φως στον πίνακα οργάνων του αεροσκάφους, προειδοποιώντας για την εξέλιξη της πορείας του.

Ο Μπράνσον, ένας από τους έξι εργαζόμενους της Virgin Galactic που έλαβε μέρος στην πτήση σε ύψος μεγαλύτερο των 80,5 χιλιομέτρων πάνω από την έρημο του Νέου Μεξικού τον Ιούλιο, περιέγραψε την αποστολή ως ένα ορόσημο για μία νέα εποχή διαστημικού τουρισμού, δηλώνοντας ότι η εταιρεία, που ίδρυσε το 2004, προβλέπεται να αρχίσει τις εμπορικές πτήσεις τον επόμενο χρόνο.

Καθηλώνουν το αεροσκάφος στο έδαφος

Η ομοσπονδιακή υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Πέμπτης (2/9) ότι το διαστημικό αεροσκάφος τουρισμού της Virgin Galactic απαγορεύεται να ξαναπετάξει μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα που διεξάγεται για το συμβάν που σημειώθηκε τον Ιούλιο.

«Η Virgin Galactic δεν θα μπορεί να ξαναπετάξει το διαστημόπλοιο SpaceShipTwo προτού να εγκρίνει η FAA την τελική έκθεση της έρευνας ή να καθορίσει ότι τα προβλήματα που συνδέονται με το συμβάν δεν επηρεάζουν την ασφάλεια του κοινού», ανέφερε η υπηρεσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΡΙΤΣΑΡΝΤ ΜΠΡΑΝΣΟΝ ΠΤΗΣΗ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΗΠΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ