Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο βασιλικός οίκος του Ουίνδσορ οφείλει να είναι προετοιμασμένος για την αποφράδα ημέρα που η βασίλισσα Ελισάβετ θα αποδημήσει εις Κύριον και θα πάει να συναντήσει τους προγόνους και προκατόχους της. Η επιχείρηση «Γέφυρα του Λονδίνου» αναδιαμορφώθηκε από την βρετανική κυβέρνηση, ύστερα από την έκρηξη της πανδημίας του κορονοϊού, ωστόσο, προκαλεί απορία το πώς τα απόρρητα έγγραφα διέλαθαν της προσοχής των ανθρώπων της βασίλισσας και διέρρευσαν. Είθισται, όταν πεθαίνει κάποιο μέλος της βασιλικής οικογένειας να ονοματοδοτείται κάποια γέφυρα με το όνομά του.

Στο δημοσίευμα του Politico που αποκαλύπτει το θέμα, αναφέρεται πως η βασίλισσα, η οποία είναι 95 ετών, χαίρει άκρας υγείας από κάθε άποψη και δεν υπάρχει καμία πρόταση ότι αυτά τα σχέδια έχουν επανεξεταστεί με οποιονδήποτε επείγοντα τρόπο. Είναι, ωστόσο, τα πιο πρόσφατα σχέδια που καταρτίστηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο για την επιχείρηση «London Bridge» και περιλαμβάνουν συζήτηση για την πανδημία του κορονοϊού.

Στο απόρρητο σχέδιο προβλέπεται μεταξύ άλλων η ανακήρυξη του πρίγκιπα Καρόλου ως βασιλιά της Αγγλίας, δεκαήμερο εθνικό πένθος, δίλεπτη σιγή σε όλο το βασίλειο, τριήμερο λαϊκό προσκύνημα στο Γουέστμινστερ με VIP εισιτήρια και ταφή στην οικογενειακή κρύπτη στο Παλάτι του Ουίνδσορ δίπλα από τον σύζυγό της, πρίγκιπα Φίλιππο. Η επιχείρηση «Γέφυρα του Λονδίνου» έχει συνταχθεί από το 1960, ωστόσο, ποτέ δεν είχε κοινοποιηθεί το πλάνο σε τέτοιο εύρος.

Το 10ημερο πλάνο

Ημέρα θανάτου

  • Την ημέρα του θανάτου «D-Day» ο πρωθυπουργός θα ενημερωθεί τηλεφωνικά
  • Επίσημη κοινοποίηση στο κοινό που δημοσιεύεται μέσω του Τύπου
  • Ολες οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες - στην ιστοσελίδα της βασίλισσας θα πέσει μαύρο
  • Ομιλία του πρωθυπουργού στη Ντάουνινγκ Στριτ
  • Ομιλία του Βασιλιά Καρόλου κατά τα δελτία ειδήσεων στις 6: μμ

1η μέρα

Ο Κάρολος ανακηρύσσεται νέος βασιλιάς

2η μέρα

Η σορός της βασίλισσας επιστρέφει στο παλάτι του Μπάκιγχαμ

3η μέρα

Ο Κάρολος ξεκινά την περιοδεία του στο Ηνωμένο Βασίλειο

5η μέρα

Η βασίλισσα μεταφέρεται στο παλάτι του Γουέστμινστερ για να τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα

6η - 9η μέρα

Το φέρετρο της αυτού μεγαλειότητος βρίσκεται στο Γουέστιμινστερ με το κοινό να έχει τη δυνατότητα να το επισκέπτεται 23 ώρες την ημέρα

10η μέρα

Η κηδεία της βασίλισσας στο Αβαείο του Γουέστμινστερ και στη συνέχεια η ταφή στο Ουίνδσορ

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA