Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του Ισραήλ, Salman Zarka, κάλεσε τη χώρα να ξεκινήσει τις προετοιμασίες για τη χορήγηση και τέταρτης δόσης του εμβολίου για τον κορονοϊό. «Δεδομένου ότι ο ιός είναι εδώ και θα συνεχίσει να είναι, πρέπει να προετοιμαστούμε για μια τέταρτη δόση του εμβολίου», δήλωσε ο Salman Zarka στο δημόσιο ραδιόφωνο Kan. «Αυτή θα είναι η ζωή μας από εδώ και πέρα, σε κύματα του ιού», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Ωστόσο, δεν διευκρίνισε πότε θα μπορούσαν τελικά να χορηγηθούν οι τέταρτες δόσεις.

Πάντως, σε συνέντευξή του στους The Times of Israel τον περασμένο μήνα, ο Ισραηλινός λοιμωξιολόγος είχε δηλώσει ότι με αφορμή τη μείωση των αντισωμάτων «φαίνεται πως κάθε λίγους μήνες - μπορεί να είναι μία φορά τον χρόνο ή κάθε πέντε, έξι μήνες - θα χρειαζόμαστε νέο εμβολιασμό».

Πάνω από 2,5 εκατομμύρια Ισραηλινοί έχουν κάνει την τρίτη δόση

Το Ισραήλ, η πρώτη χώρα που το έκανε, ξεκίνησε την 1η Αυγούστου τη χορήγηση τρίτης δόσης του εμβολίου κατά του κορονοϊού, επεκτείνοντάς την σε όλους τους άνω των 60 ετών. Στη συνέχεια, σταδιακά έπεσε η ηλικία καταλληλότητας και την περασμένη εβδομάδα έγινε σύσταση για όλες τις ηλικίες άνω των 12 ετών που έχουν κάνει τη δεύτερη βολή πριν από τουλάχιστον πέντε μήνες. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, πάνω από 2,5 εκατομμύρια Ισραηλινοί έχουν λάβει την τρίτη δόση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA