Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν προσωρινή κυβέρνηση στο Αφγανιστάν, της οποίας θα ηγείται ένας από τους ιδρυτές τους ενώ στη θέση του υπουργού Εσωτερικών τοποθετείται μαχητής των Ταλιμπάν, καταζητούμενος από το FBI.

Επικεφαλής της κυβέρνησης των Ταλιμπάν θα είναι ο Μουλάς Μοχάμεντ Χασάν Ακχούντ και αναπληρωτή τον Μουλά Αμπντούλ Γκάνι Μπαραντάρ. Στη θέση του υπουργού Εσωτερικών τοποθετείται ότι Σαραχουντίν Χακάνι, γνωστός ως επικεφαλής της στρατιωτικής ομάδας «Δίκτυο Χακάνι». Ο γιος του Μουλά Ομάρ, Μουλά Μοχαμάντ Γιακούμπ ανέλαβε το Υπουργείο Εθνική Αμυνας. «Γνωρίζουμε ότι οι πολίτες της χώρας μας ανυπομονούν για την νέα κυβέρνηση», τόνισε ο εκπρόσωπος. Υπενθυμίζεται ότι οι Ταλιμπάν πήραν τον έλεγχο της χώρας στις 15 Αυγούστου.  Επίσης, από όσα έχουν γίνει γνωστά δεν υπάρχουν μη Ταλιμπάν στο νέο κυβερνητικό σχήμα κάτι που αποτελούσε αίτημα της διεθνούς κοινότητας.

Όπως ακούγεται, η κυβέρνηση θα περιλαμβάνει 25 υπουργεία και μία σούρα (συμβούλιο) από 12 «σοφούς». Σχεδιάζεται επίσης η συγκρότηση, εντός έξι έως οκτώ μηνών, μίας «Λόγια Τζίργκα» (μεγάλης φυλετικής συνέλευσης), με τη συμμετοχή δημογερόντων και εκπροσώπων της αφγανικής κοινωνίας, στο πλαίσιο της οποίας θα συζητηθεί το Σύνταγμα και η δομή της μελλοντικής κυβέρνησης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA