Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο κορονοϊός παραμένει η μεγάλη απειλή και για τις ΗΠΑ με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να καταφεύγει στο μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού ώστε να θωρακίσει τη δημόσια υγεία στη χώρα. Άλλωστε τα στοιχεία αναφέρουν πως το 25% του πληθυσμού, σχεδόν 80 εκατ. Αμερικανοί δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί.

Όπως μάλιστα ανέφερε ο Μπάιντεν στην ομιλία του αυτό το ποσοστό των ανεμβολίαστων «μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ζημιά, και το κάνει» και γι αυτό το λόγο οι ΗΠΑ προχωρούν σε υποχρεωτικό εμβολιασμό μέσω νέων μέτρων.

Αυτά θέλουν να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για περίπου 100 εκατομμύρια υπαλλήλους μεγάλων αμερικανικών επιχειρήσεων είτε να εμβολιαστούν, ή να υποβάλλονται σε τεστ σε εβδομαδιαία βάση. Παράλληλα το εμβόλιο θα γίνει υποχρεωτικό και για περίπου 4 εκατομμύρια λειτουργούς του ομοσπονδιακού κράτους και υπάλληλους εταιρειών που εκτελούν δημόσιες συμβάσεις.

Οι εργαζόμενοι στο ομοσπονδιακό κράτος πλέον έχουν 75 ημέρες στη διάθεσή τους για να εμβολιαστούν, αλλιώς θα αντιμετωπίσουν το φάσμα του τερματισμού της σύμβασής τους πλην λίγων εξαιρέσεων.

Το σχέδιο να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός αφορά συνολικά κάπου 100 εκατ. εργαζόμενους, περίπου τα δύο τρίτα του συνόλου. Ενδέχεται να αντιμετωπίσει νομικές αμφισβητήσεις· ήδη καταδικάστηκε από αρκετούς Ρεπουμπλικάνους.

Η ομιλία του Τζο Μπάιντεν καταγράφηκε ενώ η πανδημία αναζωπυρώνεται από το καλοκαίρι, εξαιτίας ιδίως της πιο μολυσματικής παραλλαγής Δέλτα, ενώ μέρος των Αμερικανών συνεχίζει να διστάζει να εμβολιαστεί ή να εναντιώνεται στα εμβόλια.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA