Μενού
  • Α-
  • Α+

Συνολικά 13 γορίλες βρέθηκαν θετικοί στον κορoνοϊό, σε ζωολογικό κήπο στην Ατλάντα. Oι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι πιθανότατα κόλλησαν τον ιό από μέλος του προσωπικού.  Το προσωπικό ανησύχησε όταν διαπίστωσε ότι αρκετοί από τους γορίλες άρχισαν να εμφανίζουν συμπτώματα, μεταξύ άλλων καταρροή, ήπιο βήχα και απώλεια όρεξης. 

Ανακοίνωση που εξέδωσε ο ζωολογικός κήπος ανέφερε ότι εκτιμάται πως μέλος της ομάδας που φροντίζει τα ζώα πιθανότατα μετέδωσε τον ιό. Η εν λόγω εργαζόμενη ήταν εμβολιασμένη και έκανε χρήση ατομικών μέτρων προστασίας, ενώ ήταν ασυμπτωματική όταν πήγε στη δουλειά της, σημειώνει η ανακοίνωση. 

Σε κάποια από τα ζώα χορηγούνται μονοκλωνικά αντισώματα, ενώ άνθρωποι του ζωολογικού κήπου παρακολουθούν ιδιαίτερα τον Ozzie, έναν 60χρονο αρσενικό γορίλα που εκτιμάται ότι διατρέχει μεγαλύτερο κίνδυνο για επιπλοκές λόγω κορονοϊού. 

Στον ζωολογικό κήπο της Ατλάντα οι γορίλες ζουν κοντά ο ένας τον άλλον σε τέσσερις ομάδες και είναι αδύνατη η απομόνωσή τους. Όταν αναρρώσουν, θα τους χορηγηθεί το εμβόλιο Zoetis για τον κορονοϊό, που έχει αναπτυχθεί για κτηνιατρική χρήση. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA