Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Κούβα: Άρχισε τον εμβολιασμό παιδιών από 2 ετών με δικά της εμβόλια

Η Κούβα παράγει τα δικά της εμβόλια κατά του κορονοϊού και από την Πέμπτη στο πρόγραμμα εμβολιασμού έχουν μπει και τα παιδιά από δύο ετών και πάνω - Δεν έχουν πάρει ακόμα έγκριση από τον ΠΟΥ τα συγκεκριμένα σκευάσματα

Εμβολιασμός παιδιών στην Κούβα (πηγή: AP Photos)
Εμβολιασμός παιδιών στην Κούβα (πηγή: AP Photos)

Η Κούβα είναι μόλις τρεις χώρες στον κόσμο έχουν δώσει την έγκριση για εμβολιασμό και των παιδιών και ήδη από την Πέμπτη λαμβάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού τα νήπια άνω των δύο ετών. Εμβολιάζονται με τα σκευάσματα Abdala και Soberana που δεν έχουν εγκριθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

Η μαζική εκστρατεία εμβολιασμού των παιδιών από τα δύο μόλις έτη στο νησί της Καραϊβικής άρχισε την Πέμπτη με τους αξιωματούχους στη χώρα να αναφέρουν πως τα εγχώρια εμβόλια της Κούβας βρέθηκαν ασφαλή για μικρά παιδιά.

Την ίδια στιγμή ωστόσο ο Αουρόλις Οτάνο, διευθυντής του Πολυκλινικού Πανεπιστημίου Vedado δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Associated Press πως: «Η χώρα μας δεν θα θέσει τα βρέφη, ακόμη και σε έναν ελάχιστο κίνδυνο, εάν τα εμβόλια δεν αποδειχθούν σωστά και πολύ αποτελεσματικά όταν παρέχονται σε παιδιά».

Τα παιδιά από 2 έως 5 ετών πρέπει να επισκεφθούν τα ιατρεία για να τους γίνει το εμβόλιο, ενώ εκείνα μεταξύ 5 και 10 ετών εμβολιάζονται στα σχολεία τους.

Τις προηγούμενες εβδομάδες άρχισε ο εμβολιασμός των Κουβανών μεταξύ 11 και 18 ετών. Το σχέδιο περιλαμβάνει δύο δόσεις εμβολίου Soberana 02 και μία Soberana Plus, όπως έγινε με τους ενήλικες.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS
#Κορονοϊός #Εμβόλιο #εμβολιασμός #Κούβα