Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Κούβα είναι μόλις τρεις χώρες στον κόσμο έχουν δώσει την έγκριση για εμβολιασμό και των παιδιών και ήδη από την Πέμπτη λαμβάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού τα νήπια άνω των δύο ετών. Εμβολιάζονται με τα σκευάσματα Abdala και Soberana που δεν έχουν εγκριθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

Η μαζική εκστρατεία εμβολιασμού των παιδιών από τα δύο μόλις έτη στο νησί της Καραϊβικής άρχισε την Πέμπτη με τους αξιωματούχους στη χώρα να αναφέρουν πως τα εγχώρια εμβόλια της Κούβας βρέθηκαν ασφαλή για μικρά παιδιά.

Την ίδια στιγμή ωστόσο ο Αουρόλις Οτάνο, διευθυντής του Πολυκλινικού Πανεπιστημίου Vedado δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Associated Press πως: «Η χώρα μας δεν θα θέσει τα βρέφη, ακόμη και σε έναν ελάχιστο κίνδυνο, εάν τα εμβόλια δεν αποδειχθούν σωστά και πολύ αποτελεσματικά όταν παρέχονται σε παιδιά».

Τα παιδιά από 2 έως 5 ετών πρέπει να επισκεφθούν τα ιατρεία για να τους γίνει το εμβόλιο, ενώ εκείνα μεταξύ 5 και 10 ετών εμβολιάζονται στα σχολεία τους.

Τις προηγούμενες εβδομάδες άρχισε ο εμβολιασμός των Κουβανών μεταξύ 11 και 18 ετών. Το σχέδιο περιλαμβάνει δύο δόσεις εμβολίου Soberana 02 και μία Soberana Plus, όπως έγινε με τους ενήλικες.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA