Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Ιταλία γίνεται η πρώτη χώρα που εφαρμόζει πλήρως την υποχρεωτικότητα «πράσινου πιστοποιητικού»  στους εργαζόμενους, με το μέτρο να ξεκινά να ισχύει από τις 15 Οκτωβρίου. Σήμερα ήρθε και η επιβεβαίωση για τη συνταγματικότητά του από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Μέσα στην εβδομάδα η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι ανακοίνωσε πως από τις 15 Οκτωβρίου όλοι οι εργαζόμενοι, ακόμα και οι αυτοαπασχολούμενοι, θα πρέπει να διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε αρνητικό τεστ, είτε πιστοποιητικό νόσησης. Το συγκεκριμένο μέτρο έρχεται ως μοχλός πίεσης ώστε να αυξηθούν οι ρυθμοί του εμβολιασμού.

Ωστόσο εν μέσω των αντιδράσεων που δημιουργήθηκαν υπήρξαν, προσέφυγαν στο συμβούλιο της Επικρατείας, αναφέροντας πως το συγκεκριμένο μέτρο προσβάλει το απόρρητο της υγείας, σε αντίθεση με την ευρωπαϊκή νομοθεσία για την προστασία των δεδομένων υγείας.

Σύμφωνα όμως με την απόφαση το πράσινο πιστοποιητικό είναι νόμιμο και δεν παραβιάζει το απόρρητο. Όπως αναφέρει η ilmessaggero το συμβούλιο επιβεβαίωσε την αρχική απόφαση του δικαστηρίου και απέρριψε την προσφυγή τεσσάρων πολιτών, που δεν έχουν εμβολιαστεί και δεν μπορούν να λάβουν το green pass.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA