Μενού
  • Α-
  • Α+

Τα προσωπικά στοιχεία του Γάλλου πρωθυπουργού, Εμανουέλ Μακρόν, στο διαδίκτυο βρίσκονται από το πρωί της Τρίτης, έπειτα από τη διαρροή του πιστοποιητικού εμβολιασμού του. Η «Le Figaro», αναφέρει πως ο κωδικός QR, τον οποίο σκανάρουν οι Αρχές για να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία, αλλά και την εγκυρότητα του πιστοποιητικού, διαμοιράστηκε μαζικά -πιθανότατα- από hackers, ακολουθώντας την περίπτωση του πρωθυπουργού Ζαν Καστέξ.

Το γαλλικό Μέσο, σημειώνει πως η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη από τις επίσημες αρχές, ωστόσο η «Le Figaro» σκάναρε τον κωδικό μέσω της γαλλικής εφαρμογής «TousAntiCovid» για τον κορονοϊό και αυτός αντιστοιχεί στα προσωπικά στοιχεία του Εμανουέλ Μακρόν, γεννημένου στις 21 Δεκεμβρίου 1977 και εμβολιασμένου με μία δόση του εμβολίου της «Pfizer» τον περασμένο Ιούλιο.

Η «Le Figaro» υποστηρίζει πως παρότι ο Εμανουέλ Μακρόν έκανε το εμβόλιο τέλη Μαΐου, από τεχνικό λάθος, η δόση εμφανίζεται πως χορηγήθηκε αργότερα. Ο Γάλλος πρόεδρος έχει εμβολιαστεί με μία δόση, καθώς την περασμένη άνοιξη προσβλήθηκε από κορονοϊό. Πλέον, όλοι αναρωτιούνται αν πρόκειται για κάποιο ανθρώπινο (τεχνικό) λάθος ή για υποκλοπή με το μυστήριο της διαρροής να παραμένει.

Στη... φόρα  και ο κωδικός του Ζαν Καστέξ

Στο μεταξύ, δύο μέρες νωρίτερα, αντίστοιχη διαρροή έδωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το πιστοποιητικό του Γάλλου πρωθυπουργού. Φαίνεται πως ο Ζαν Καστέξ έσπευσε να ποζάρει με το πιστοποιητικό ανά χείρας κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του σε νοσοκομείο της χώρας, με αποτέλεσμα το «QR Code» του να εκτεθεί σε κοινή θέα, στα φλας των φωτογράφων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA