Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Ινδία ανακοίνωσε ότι κατέσχεσε σχεδόν τρεις τόνους ηρωίνης που προερχόταν από το Αφγανιστάν και η αξία της υπολογίζεται σε 2,31 δισεκ. ευρώ. Σημειώνεται ότι το Αφγανιστάν είναι ο μεγαλύτερος στον κόσμο παράνομος προμηθευτής οπίου, όμως αφότου κατέλαβαν την εξουσία οι ισλαμιστές Ταλιμπάν έχουν δηλώσει πως σχεδιάζουν να απαγορεύσουν το εμπόριο ναρκωτικών χωρίς όμως να έχουν γίνει παραπάνω λεπτομέρειες γνωστές. Δύο άνθρωποι συνελήφθησαν σε σχέση με την κατάσχεση των ναρκωτικών και οι έρευνες συνεχίζονται, δήλωσε αξιωματούχος στην Γκουτζαράτ, ζητώντας να μην κατονομαστεί διότι δεν ήταν εξουσιοδοτημένος να μιλήσει δημόσια.

Η κορυφαία ινδική υπηρεσία κατά του λαθρεμπορίου (Directorate of Revenue Intelligence, DRI) κατέσχεσε στις 15 Σεπτεμβρίου δύο κοντέινερ στο λιμάνι Μούντρα της Γκουτζαράτ αφού έλαβε την πληροφορία ότι περιείχαν ναρκωτικά, δήλωσε ο αξιωματούχος. Η εισαγωγή των εμπορευματοκιβωτίων είχε γίνει από μια εταιρεία στη νότια παραλιακή πόλη Βιτζαγιαουάντα, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Τα ναρκωτικά κατευθύνονταν στο Δελχί και οι δύο συλληφθέντες είχαν ζητήσει να τους χορηγηθεί άδεια εισαγωγών-εξαγωγών αναφέροντας ως βάση τους μια διεύθυνση κατοικίας στη Βιτζαγιαουάντα, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της αστυνομίας της πόλης αυτης. Σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα τα κοντέινερ έπρεπε να περιέχουν ημιεπεξεργασμένες πέτρες ταλκ από το Αφγανιστάν και είχαν σταλεί από το λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς στο Ιράν προς το λιμάνι Μούντρα στην Γκουτζαράτ, δήλωσε αξιωματούχος της Γκουτζαράτ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA