Μενού
  • Α-
  • Α+

Έξι γυναίκες βουλευτές από το Αφγανιστάν κατέφθασαν στην Ελλάδα μαζί με μέλη των οικογενειών τους. Οι γυναίκες απεγκλωβίστηκαν από το Αφγανιστάν κατόπιν ενεργειών της ΜΚΟ Zaka Khan, η οποία έχει έδρα την Νέα Υόρκη και αφίχθηκαν στην Ελλάδα μέσω Τιφλίδας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Διαβάστε ακόμη: Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν αντικατέστησαν το υπουργείο Γυναικείων Θεμάτων με την «αστυνομία ηθών»

Η άφιξη και παραμονή τους στην Ελλάδα, η οποία γίνεται σε στενό συντονισμό μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών και Μετανάστευσης και Ασύλου, εντάσσεται στο πλαίσιο δέσμευσης της κυβέρνησης για την φιλοξενία συμβολικού αριθμού Αφγανών πολιτών, υπερμάχων θεμελιωδών αξιών, της ελευθερίας της έκφρασης και της ισότητας των φύλων. Οι εν λόγω βουλευτές και τα μέλη των οικογενειών τους θα φιλοξενηθούν στην Ελλάδα για ένα σύντομο χρονικό διάστημα μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την μετάβαση και εγκατάστασή τους στις ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι στις 20 Σεπτεμβρίου απομακρύνθηκαν με πτήση τσάρτερ από την Καμπούλ ακόμη 230 άτομα. Πρόκειται για Αφγανούς και Ευρωπαίους οι οποίοι μετέβησαν στο Κατάρ. Στην πτήση της Qatar Airways επέβαιναν πολίτες από τη Γερμανία, το Βέλγιο, την Ιρλανδία, τον Καναδά, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Βρετανία, τη Φινλανδία και την Ολλανδία, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA