ΔΙΕΘΝΗ
23/09/2021 02:30

Frankenstein: Στα 1,17 εκατ. δολάρια πωλήθηκε αντίτυπο της πρώτης έκδοσης του μυθιστορήματος της Μέρι Σέλεϊ

Τα αντίτυπα της συγκεκριμένης έκδοσης ήταν 500 και το συγκεκριμένο βιβλίο είχε πωληθεί σε προηγούμενη δημοπρασία, το 1985

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Frankenstein: Στα 1,17 εκατ. δολάρια πωλήθηκε αντίτυπο της πρώτης έκδοσης του μυθιστορήματος της Μέρι Σέλεϊ
(Πηγή: Pixabay)
Ανάγνωση:

Ένα αντίτυπο της πρώτης έκδοσης του «Frankenstein» της Μέρι Σέλεϊ πωλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 1,17 εκατομμυρίων δολαρίων καταρρίπτοντας έτσι το παγκόσμιο ρεκόρ του πιο ακριβού τυπωμένου έργου από γυναίκα συγγραφέα. Το αποτελούμενο από τρεις τόμους αντίτυπο του «Frankenstein» που φέρει τα αρχικά εξώφυλλα της εκτύπωσης του 1818 προβλεπόταν να πωληθεί έως 300.000 δολάρια από τον οίκο δημοπρασιών Christie's, αλλά η πώληση έκλεισε με μεγαλύτερο ποσό.

Όπως αναφέρει το Fine Books Magazine πρόκειται για νέο παγκόσμιο ρεκόρ για την υψηλότερη τιμή πώλησης τυπωμένου βιβλίου που γράφτηκε από γυναίκα συγγραφέα. Ο οίκος δημοπρασιών που ήταν υπεύθυνος για την δημοπρασία ενημέρωσε ότι τα αντίτυπα της συγκεκριμένης έκδοσης ήταν 500 και το συγκεκριμένο βιβλίο είχε πωληθεί σε προηγούμενη δημοπρασία, το 1985. Σημειώνεται ότι το προηγούμενο ρεκόρ για τυπωμένο έργο από γυναίκα είχε μέχρι τώρα η πρώτη έκδοση του μυθιστορήματος «Emma» του 1816 της Τζέιν Όστιν, το οποίο πωλήθηκε από τον οίκο Bonhams το 2008 έναντι 150.000 αγγλικών λιρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΒΙΒΛΙΟ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ