Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Ντόναλντ Τραμπ, Μάικλ Φλιν, ίσως αναδεικνύεται ο νικητής των χειρότερων θεωριών συνωμοσίας γύρω από τον κορονοϊό, καθώς ισχυρίζεται ότι το ντρέσινγκ σαλάτας ίσως περιέχει το εμβόλιο του COVID-19. 

Ο Φλιν, οπαδός της θεωρίας συνωμοσίας του QAnon (ακροδεξιά θεωρία συνωμοσίας με βάση την οποία οποία υποστηρίζεται ότι μία κλίκα κανιβαλιστικών παιδόφιλων που λατρεύουν τον Σατανά διευθύνουν μία παγκόσμια σπείρα σωματεμπορίας παιδιών και συνωμοτούν εναντίον του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ), ο οποίος ζήτησε στρατιωτικό πραξικόπημα στις ΗΠΑ νωρίτερα φέτος, διέδωσε τον ψευδή ισχυρισμό με το ντρέσινγκ στις σαλάτες κατά τη διάρκεια μιας διαδικτυακής του εμφάνισης. 

«Κάποιος μου έστειλε ένα κείμενο σήμερα το πρωί, στο οποίο αναφερόταν η τοποθέτηση του εμβολίου σε στο ντρέσινγκ των σαλατών που τρώμε. Το έχετε ακούσει; Θέλω να πω, σκέφτομαι από μέσα μου, είναι απλά δημιούργημα της επιστημονικής φαντασίας. Και όντως ζούμε σε κόσμο επιστημονικής φαντασίας. Αυτοί οι άνθρωποι σκέφτονται σοβαρά πώς να μας επιβάλουν τη θέλησή τους στην κοινωνία μας και πρέπει να σταματήσει».

Όπως σημείωσαν οι υπεύθυνοι που εξετάζουν τα hoaxes στις ΗΠΑ, ο ισχυρισμός προέκυψε από μια νέα μελέτη που κατέληξε πως τα εμβόλια mRNA θα μπορούσαν, στο μέλλον, να καλλιεργηθούν σε βρώσιμα φυτά όπως το μαρούλι, που σημαίνει ότι μπορούν να αποθηκευτούν σε θερμοκρασία δωματίου και να καταναλωθούν αντί ένεση. Δεν έχουν υπάρξει - προφανώς - προτάσεις για την τοποθέτηση εμβολίων κατά του κορονοϊού στις σαλάτες. 

Ο Φλιν παραιτήθηκε μετά από μόλις 22 ημέρες ως σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Τραμπ, αφού εμφανίστηκαν αναφορές ότι είπε ψέματα για τις συναλλαγές του με Ρώσο αξιωματούχο. Ομολόγησε την ενοχή του το 2017 ότι είπε ψέματα στο FBI για τις επαφές του με τη Ρωσία κατά τη διάρκεια της προεδρικής μετάβασης. Ο Τραμπ του έδωσε χάρη τον Νοέμβριο, εβδομάδες μετά την απώλεια της επανεκλογής του. Έκτοτε, ο Φλιν αφιερώνει τον χρόνο του σε θεωρίες συνωμοσίας. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA