ΔΙΕΘΝΗ
23/09/2021 19:59

Ολλανδία: Δικαστήριο αποφάσισε τον εμβολιασμό 12χρονου κατά του κορονοϊού παρά την αντίθεση του πατέρα του

Το δικαστήριο με την απόφασή του διέταξε ο 12χρονος να εμβολιαστεί «σύντομα», διότι τα συμφέροντά του είναι σημαντικότερα σε σύγκριση με μια ενδεχόμενη έφεση εκ μέρους των δικηγόρων του πατέρα

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Ολλανδία: Δικαστήριο αποφάσισε τον εμβολιασμό 12χρονου κατά του κορονοϊού παρά την αντίθεση του πατέρα του
Πηγή: Shutterstock
Ανάγνωση:

Ένα δικαστήριο στην Ολλανδία επέτρεψε σε παιδί ηλικίας 12 ετών να εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, παρά τις αντιρρήσεις του σκεπτικιστή προς τα εμβόλια πατέρα του, προκειμένου να μπορέσει να επισκεφθεί την ετοιμοθάνατη γιαγιά του. Η απόφαση δημοσιεύτηκε σήμερα, Πέμπτη (23/9) και ο συνήγορος της μητέρας του παιδιού υποστήριξε ότι ο εμβολιασμός του θα μείωνε τον κίνδυνο μετάδοσης του κορονοϊού στη βαριά άρρωστη γιαγιά του.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις της ολλανδικής κυβέρνησης τα παιδιά ηλικίας 12-17 ετών μπορούν να εμβολιαστούν στην Ολλανδία, όμως με τη συναίνεση των δύο γονέων τους. Σε αυτήν την υπόθεση, οι γονείς του παιδιού, έχουν πάρει διαζύγιο και η μητέρα του επέτρεψε τον εμβολιασμό, σε αντίθεση με τον πατέρα του. ο οποίος δεν επιθυμούσε να κάνει το παιδί του εμβόλιο.

Ο δικαστής Μπαρτ Τρομπ, του δικαστηρίου του Χρόνινγκεν, έδωσε την Τρίτη το πράσινο φως προκειμένου το παιδί να εμβολιαστεί δεδομένων των «συμφερόντων που διακυβεύονται» με αυτόν τον εμβολιασμό «ιδίως των συμφερόντων του ανηλίκου». Στην απόφαση που εξέδωσε, η οποία έγινε σήμερα γνωστή, διέταξε ο 12χρονος να εμβολιαστεί «σύντομα», διότι τα συμφέροντά του είναι σημαντικότερα σε σύγκριση με μια ενδεχόμενη έφεση εκ μέρους των δικηγόρων του πατέρα.

Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, ο πατέρας, που εκφράζει αμφιβολίες απέναντι στα εμβόλια και τα τεστ, αρνήθηκε ο γιος του να λάβει μία δόση. Όμως, «το αγόρι ήθελε να εμβολιαστεί, διότι δεν ήθελε να μολυνθεί και επιθυμούσε να περιορίσει τον κίνδυνο να μολύνει κι άλλους» ανθρώπους. Η γιαγιά του παιδιού «πάσχει από καρκίνο στον πνεύμονα με μεταστάσεις και πεθαίνει», αναφέρουν τα πρακτικά του δικαστηρίου.

Ο πατέρας του παιδιού θεωρεί πως τα εμβόλια «βρίσκονται σε ένα στάδιο δοκιμών» και ότι θα μπορούσαν να προκαλέσουν «μεγάλους κινδύνους για τα αναπαραγωγικά όργανα σε μακροχρόνιο επίπεδο». Όμως, ο δικαστής υπογράμμισε πως οι επιστημονικές βάσεις τέτοιων ισχυρισμών δεν αποδεικνύονται και αποφάσισε να προχωρήσει ο εμβολιασμός του παιδιού κανονικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ