Μενού
  • Α-
  • Α+

Αρνητές του εμβολιασμού δεν έχουμε μόνο στην Ελλάδα. Εντονες αντιδράσεις για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού υπάρχουν και στην Κύπρο, με «σημαία» των αντιεμβολιαστών να είναι ο ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης. Ή μάλλον ήταν η «σημαία» τους, μέχρι πρόσφατα που ανακοίνωσε πως προτίθεται να εμβολιαστεί με αποτέλεσμα να ακολουθήσει «θύελλα» αντιδράσεων από εκείνους που μέχρι πρότινος τον θεοποιούσαν. Οπως μάλιστα αναφέρει ο ίδιος χαρακτηριστικά, δέχεται απειλές ακόμα και για τη ζωή του.

Ο Κύπριος ιατροδικαστής, πρώην βουλευτής και ευρωβουλευτής Μάριος Ματσάκης μίλησε στο AlphaNewsLive και αναφέρθηκε στις απειλές που δέχεται μετά την απόφασή του να εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, ενώ σημείωσε ότι έχει προχωρήσει σε επίσημη καταγγελία στην Αστυνομία, ασκώντας παράλληλα κριτική στο υπουργείο Υγείας καθώς, όπως λέει, όσο κι αν προσπάθησε δεν κατάφερε να βρει ραντεβού για να προχωρήσει με τον εμβολιασμό του.

«Από την ημέρα που δήλωσα ότι θα κάνω το εμβόλιο άρχισε ένας πόλεμος, ένας καταιγισμός μηνυμάτων με μερικά εκ των οποίων να είναι χυδαίες βρισιές και απειλές, έφτασα στο σημείο που χθες πήγα στην Αστυνομία και έκανα καταγγελία». Οι απειλές εκτοξεύονταν τόσο μέσω social media όσο και στο κινητό του τηλέφωνο, με τον κ. Ματσάκη ωστόσο να δηλώνει ότι δεν επηρεάζουν την απόφασή του και θα εμβολιαστεί κανονικά. «Σίγουρα θα εμβολιαστώ, αλίμονο δεν υπάρχει αμφιβολία, αφού πήρα αυτή την απόφαση, δεν θα σταματήσω επειδή κάποιοι ανεγκέφαλοι αποφάσισαν να βρίζουν και να με απειλούν». Σχολίασε ότι ευτυχώς είναι μια πολύ μικρή μειοψηφία, άνθρωποι που δεν αλλάζουν γνώμη και δεν θα προσπαθήσει να τους αλλάξει γνώμη.

Σχετικά με τη δική του άποψη περί του εμβολίου κατά του κορονοϊού, ο Μάριος Ματσάκης λέει ότι πιστεύει στη διαφάνεια και πρέπει ο κόσμος να πειστεί και όχι να υποχρεωθεί να εμβολιαστεί. «Η πιθανότητα να πεθάνεις από τις παρενέργειες ενός εμβολίου mRNA είναι μικρότερες από τις πιθανότητες να πεθάνεις σε ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα», δηλώνει χαρακτηριστικά και απορρίπτει όλες τις συνωμοσίες για τη πανδημία αλλά και την επικινδυνότητα των εμβολίων. Όπως αναφέρει, προσπάθησε να κλείσει ραντεβού για την άλλη εβδομάδα και η Πύλη δεν ήταν ανοιχτή. Ερωτηθείς γιατί δεν απευθύνεται σε ένα walk in κέντρο για να εμβολιαστεί, έιπε ότι δεν είναι διαθετημένος να πάει να κάτσει σε ένα κέντρο με τόσο κόσμο και επιθυμεί να το κάνει με ραντεβού.

«Καταιγίδα» σχολίων στο Ιντερνετ: «Φάε τώρα ένα μπλοκ...»

Την απόφαση του Μάριου Ματσάκη να εμβολιαστεί, ενός ανθρώπου που οι Κύπριοι αρνητές τον είχαν πολύ ψηλά καθώς συχνά πυκνά έβγαινε και κριτίκαρε την κυβέρνηση της χώρας για τις προσπάθειές της να εμβολιαστούν όλο και περισσότεροι κατά του κορονοϊού, έκανε τους «πιστούς» του φανς πλέον να... αλλαξοπιστήσουν με πολλά σχόλια στο λογαριασμό του στο Facebook να τον κατηγορούν για «κωλοτούμπα» και πως «τα παίρνει από την Pfizer».

Συγκεκριμένα, στην ανάρτηση όπου ανακοίνωνε την απόφασή του να κάνει το εμβόλιο, ο Μάριος Ματσάκης έγραφε:

«Η απόφασή μου να εμβολιασθώ.

Είναι αλήθεια ότι, στο παρελθόν είχα σοβαρούς προβληματισμούς για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού και δήλωνα ότι δεν θα εμβολιαζόμουν.

Αυτά ίσχυαν πριν μήνες, όταν τα επιστημονικά δεδομένα και η εμπειρία αναφορικά με τα εμβόλια ήταν μικρή έως ανύπαρκτη. Τότε δεν είχα πεισθεί για την αποτελεσματικοτητά και ασφάλεια τους. Και το δήλωνα ευθαρσώς.

Τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει: Εχουν γίνει 6 δισεκατομμύρια εμβολίων σε όλες τις χώρες του κόσμου ! και τα επιστημονικά δεδομένα είναι πλέον πολύ πιο αξιόπιστα. Επίσης, διεθνείς οργανισμοί, όπως ο fda thς αμερικής, έχουν τώρα δώσει οριστική έγκριση στη χρήση κάποιων εμβολίων , Mrna εμβολίων. επίσης έχουν παρουσιαστεί επικίνδυνες μεταλλάξεις του κορονοϊού. Οι μεταλλάξεις αυτές έκαναν τον ιό πιο μεταδοτικό και πιο επιθετικό ακόμη και σε πολύ νεαρότερες ηλικίες. Κάτι που δεν ίσχυε πριν μερικούς μήνες. και βεβαίως , δυστυχώς ακόμη δεν έχουμε φάρμακα κατά του ιού αυτού. Και η πανδημία καλπάζει, με πέραν των 5 εκατομμυρίων νεκρών παγκοσμίως. Και να σημειώσω ότι, σήμερα όλοι ανεξαιρέτως οι ιατρικοί οργανισμοί και ιατρικοί σύλλογοι ανά την υφήλιο, έχουν ταχθεί ανεπιφύλακτα υπέρ του εμβολιασμου.

Αποφάσισα λοιπόν ότι , με τα δεδομένα που ισχύουν σήμερα, θα ήτο σοφόν να εμβολιασθώ. Και να εμβολιασθώ με ένα από τα Mrna εμβόλια. δηλαδή όχι με αστρα ζενεκα ή johnson and johnson, για τα οποία διατηρώ ακόμη τους προβληματισμούς μου. Η απόφαση αυτή είναι προσωπική και δεν αφορά κανέναν πλην εμού. Σημειώνω ότι, ποτέ δεν συμβούλευσα ή προέτρεψα κανέναν να εμβολιασθεί ή να μην εμβολιασθεί . Δήλωνα πάντοτε , για ότι άξιζε, την προσωπική μου γνώμη μόνον.

Οσον αφορά, αυτούς που δεν πιστεύουν στην ύπαρξη του ιού και της πανδημίας, ή δογματικά είναι εναντίον όλων γενικά των εμβολίων, ή πιστεύουν σε θεωρίες παγκόσμιας συνομοσίας και τσιπς, ή έχουν αιρετικές θρησκευτικές αντιλήψεις για τα εμβόλια , γι'αυτούς δεν έχω τίποτα να πω, γιατί ότι και να πω δεν πρόκειται να δεχθούν την αντίθετη άποψη».

Με τα σχόλια που ακολούθησαν σε αυτή αλλά και σε άλλες αναρτήσεις του Κύπριου ιατροδικαστή φαίνεται πως οι αρνητές του εμβολίου κατά του κορονοϊού δεν το... πήραν και τόσο καλά! Ακολουθούν κάποια χαρακτηριστικά σχόλια αντιεμβολιαστών (αλλά και ορισμένων που επαινούν την αλλαγή στάσης του Μάριου Ματσάκη):

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA